"Life is too short to drink bad Drinks"

Nieuws

Valpantena Corvina Rosso

Nieuw in de winkel Sinds kort hebben wij een nieuwe rode wijn van het wijnhuis Valpantena in het assortiment opgenomen. Valpantena, Torre del Falasco, Corvina, Italië Deze rode wijn is afkomstig uit het noorden van het land in de streek Verona. Lees meer »

Nieuw; Baileys Almande

Baileys Almande. Een nieuwe lactose en glutenvrije variant die ook geschikt is voor iedereen die een veganistisch dieet volgt. Baileys Almande bevat dezelfde kwaliteit als Baileys, maar zonder lactose. Daarbij heeft het een romige textuur door de combinatie van nootachtig... Lees meer »

Terugblik Basiscursus wijn 1

Donderdag 22 en 29 maart stonden de eerste cursusdagen op de agenda voor de basiscursus wijn volgens de normering van SDEN-1. Een 13-tal deelnemers zijn enthousiast aan de slag gegaan met kennis over de productie van wijn, de diverse druivenrassen, het proeven van verschi... Lees meer »

Aspergewijn 2018

Traditioneel start het asperge seizoen begin april. Een tijd waar veel liefhebbers reikhalzend naar uitkijken. Zo ook wij... Tijdens deze periode zien we veel "Aspergewijnen" voorbij komen waarin de Pinot Blanc uit de Elzas de meeste keren gekozen worden. Lees meer »

Glengoyne Distillery nieuw in het schap

Omdat het er veilig was, buiten het bereik van de wet, begint George Connell in 1820 in het geheim te distilleren op Burnfoot Farm, de plek waar je vandaag de dag nog steeds de Glengoynedistilleerderij kunt vinden. Lees meer »

3C Carinena uit Spanje

Een bijzondere wijn uit het noorden van Spanje. Deze 3C wijn staat voor 3x Carinena. 1. Carinena is het productiegebied waar deze wijn gemaakt wordt. Carinena ligt net ten westen van Barcelona en is één van oudste DO Regio's van Spanje (DO is een herkomstgebied voor wijn). S Lees meer »

Wild & Wijn Weekend 2018 = vol

Het Wild & Wijn Weekend is ieder jaar een groot succes. Altijd volledig uitverkocht, 4 verrassende gerechten op het seizoen gebaseerd en in de zaal voor u bereidt. Per gerecht 2 verschillende wijnen die vernieuwend zijn, maar mooi combineren met de gerechten. Lees meer »

Nieuwe bieren in het schap

De biermarkt is ontzettend veel in beweging en de (micro)brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De tijden van standaard blondbier, tripel, dubbel, wit of bruin is al even voorbij, maar de afgelopen periode is het aanbod in speciaalbieren enorm gestegen. Lees meer »

NIEUW! Torre Oria uit Spanje

Torre Oria is een oude wijnmakerij met een unieke geschiedenis en is opgericht in 1897 door de familie Oria de Rueda en behoort tot een van de meest prestigieuze wijnhuizen in Valencia. Wij hebben een 2-tal wijnen geselecteerd die voor iedereen zeer geschikt zijn. 1. Lees meer »

Vastgestelde Thema proeverijen

Ook in 2018 zullen wij weer een groot aantal themaproeverijen voor u organiseren. Zowel in 2015, 2016 en 2017 zaten alle proeverijen volledig vol gereserveerd. Dit jaar zijn er kleine aanpassingen in het programma en nog niet alle proeverijen zijn 100% definitief, maar de... Lees meer »