"Life is too short to drink bad Drinks"

Nespolino wijnen uit Emilia Romagna

Poderi dal Nespoli wijnen zijn sinds kort verkrijgbaar bij WijnZinnig Gendt.

 

De 4e generatie staat inmiddels aan het roer bij dit prachtige bedrijf uit de Italiaanse streek Emilia Romagna. Een toepasselijke tekst van de 3e generatie staat hieronder omschreven. De trots van de inheemse druivenrassen en het ontstaan van het prachtige etiket dat de wijnen van Nespolino ook nu nog mogen dragen:

Halverwege de jaren zestig was het Valerio die het bedrijf een nieuwe impuls gaf.
Hij is er sterk van overtuigd dat Sangiovese di Romagna een wijnstok is waarvan hij spraakmakende wijnen kan verkrijgen en om deze reden besluit hij twee belangrijke innovaties te introduceren: het verlagen van de productie van druiven per hectare en het voor het eerst gebruiken van Franse barriques voor het rijpen.
Om dit nieuwe pad te voltooien, zoekt hij naar een onderscheidend beeld dat zijn Sangiovese onmiddellijk kan identificeren en zijn buitengewone kenmerken gemakkelijk herkenbaar kan maken.

Inspiratie werd geboren in Saint Tropez. Valerio is in de boetiek van Brigitte Bardot en zijn aandacht wordt getrokken door de papieren zakken die de filosofie en geschiedenis vertellen van de producten die te koop zijn. Creëer met dezelfde papiersoort een etiket dat tevens visueel is opgezet als een echte identiteitskaart voor de wijn. Zo werd Prugneto, superieure Sangiovese van één enkele wijngaard, genoemd. Sindsdien is het motto dat bij deze wijn hoort nooit veranderd:
De anderen maken Sangiovese, wij maken Prugneto ".

 

Inmiddels wordt er op moderne manieren wijn gemaakt met de nieuwste technieken en kennis. Dit resulteert in wijnen die over de hele Wereld geliefd zijn. In ruim 30 verschillende landen worden de wijnen verkocht en gedronken. In onze schappen hebben we staan:

Nespolino, Trebbiano/Chardonnay

Deze super elegante en frisse witte wijn is gemaakt van 50% Trebbiano en 50% Chardonnay druiven. Er is een trend gaande dat men overgaat naar de lichtere stijl Chardonnay wijnen in plaats van heel romig en boterig. Nespolino is dan ook een perfecte balans tussen het tropische fruit van de Trebbiano en het zachte karakter van de Chardonnay. Speels, levendig en goed inzetbaar bij salades, visgerechten, schaal- en schelpdieren of lichte kazen. Een wijn die absoluut niet gaat vervelen...

 

Nespolino, Sangiovese/Merlot

Ook in deze wijn is de balans perfect. Sangiovese geeft de wijn lichte eigenschappen en een fris zuurtje. Daarentegen zorgt de Merlot voor zachte structuren en meer fruitdominantie. Samen zorgt het voor een super inzetbare rode wijn met veel smaak. Tikje kruidig in nasmaak waardoor de wijn mooi past bij vleesgerechten en oude kazen. Natuurlijk mag een Italiaanse pasta niet ontbreken.

Naar het overzicht