"Life is too short to drink bad Drinks"

Woal Brouwers, Krib 875, Stevig Blond

Woal Brouwers Krib 875 Stevig Blond 8.5%

 

Het is en blijft bijzonder om een product op de markt te zetten dat niemand anders heeft. In het verleden heb ik een aantal wijnen in het buitenland gemaakt voor onze kinderen, het 5 jarig jubileum en afgelopen februari in Zuid Afrika voor het 10-jarig jubileum van WijnZinnig Gendt.

Al enige tijd liep ik met het idee rond om (na het Schuttersschuum) wederom een bier op de markt te zetten. Dit bier zou dan zeker blijvend moeten zijn en een brede groep mensen aan moeten trekken als het gaat om smaak, kwaliteit, naam en prijs. Na een aantal gesprekken met Rob Gerdsen uit Gendt (Rob is al jaren zeer enthousiast hobby brouwer) bij De Klok Horeca Gendt hebben we een afspraak gemaakt om ook het een en ander op papier te zetten.

Rob brouwde al samen met Theo IJkhout en Eric de Langen (collega's van elkaar) en ook deze heren hadden veel interesse om de schouders eronder te zetten en te kijken of we samen aan de slag zouden kunnen gaan. Na diverse gesprekken over type bier, naam, locatie van brouwen, prijsstelling, randzaken, nog meer randzaken en ten slotte nog wat randzaken, hebben we besloten om er 200% voor te gaan.

Vanaf 1 mei zijn we officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is een feit!

We hebben gekozen om ons bier te laten brouwen bij Brouwerij de Vlijt in Apeldoorn. Niemand minder dan Doornenburger Patrick Leenders staat daar aan het roer als brouwer! Vol spanning zijn we een aantal weken geleden naar de brouwerij geweest en hebben het bier geproefd nadat hij op datzelfde moment gebotteld werd. Zéér enthousiast waren wij over de kwaliteit van het bier! Yes...

Dan blijft het gewoonweg spannend hoe het bier uiteindelijk zal smaken als het bij ons in Gendt is. Eerlijk gezegd kan ik daar nu (28 mei 2020) nog niks van zeggen, want deze ochtend hebben we het bier opgehaald. Het openmaken zal uiteraard in gezelschap van alle Woal Brouwers gebieren, oh gebeuren ;-)

Vanaf zaterdag 6 juni staat Woal Brouwers, Krib 875, Stevig Blond, 8.5% bij WijnZinnig Gendt in de winkel.

Wil jij dit heerlijke bier in huis hebben? Stuur ons een email en wij zetten alles netjes voor je klaar!

 

 

 

Naar het overzicht