"Life is too short to drink bad Drinks"

Ribeira Santo Pinha NIEUW

Helemaal nieuw in Nederland en als eerste bij ons in Gendt verkrijgbaar: Ribeiro Santo Pinha wijnen.

De wijnen zijn afkomstig uit het traditionele wijngebied DAO en dit gebied is tevens een van de oudste wiijngebieden van het land. Centraal gelegen in Portugal op een hoogte van 400 tot 700 meter boven zeeniveau liggen de wijngaarden. De naam van de regio is afkomstig van de gelijknamige rivier dit het gebied doorkruist.

De karaktereigenschappen van de wijnen zijn sterk beïnvloedt door de graniete bodem en het feit dat de druivenstokken aangeplant zijn tussen bossen van eucalyptus en dennen.

Wij hebben een tweetal fantastische wijnen geselecteerd die beide door wijnmaker Carlos Lucas zijn samengesteld.

 

Ribeira Santo Pinha Branco

Deze wijn is gemaakt van de traditionele druivenrassen Malvasia-Fina, Encruzado en Bical. Na het oogsten zijn de druiven gescheiden van de steeltjes en direct geperst. De ontstande most is helder gemaakt door hem te decanteren en in temperatuur teruggeracht voor ongeveer 24 uur. Het sap is vervolgens vergist in RVS tanks waardoor het fruit optimaal in het sap blijft en het resultaat puur en eerlijk!

Frisse witte wijn, prettige zuurgraad, maar toch wat bloemige tonen door de druivenrassen. Lange nasmaak met voldoende structuur.

In combinatie adviseren wij deze wijn met bijvoorbeeld sushi, schaal- en schelpdieren, salades met iets pittige ingrediënten.

 

 

Ribeira Santo Pinha Tinto

Ook in deze wijn traditionele druivenrassen uit Portugal. Touriga Nacional, Alfrocheiro en Tinta Roriz. Eind september zijn de druiven geoogst met de hand. Door de handmatige oogst is de selectie van de druiven op zijn best, want alleen de beste druiven worden geplukt. De schillen en het sap worden gedurende 24 uur met elkaar in contact gehouden waardoor veel kleur, geur en smaak afgegeven kan worden aan het sap. De vergisting heeft plaatsgevonden in RVS tanks en duurde ongeveer 12 dagen volledig temperatuur gecontroleerd. Tijdens dit proces wordt langzaam de wijn rondgepompt in de tank waardoor optimale extractie van de smaken plaatsvindt. Een korte rijping in RVS tanks zorgt voor de ontwikkeling van aroma's en fris zacht fruit.

In geur en smaak herkennen we bij deze wijn dan ook veel donker fruit. Zwarte bessen, bramen en een vleugje dennen (komt het door de omgeving). Frisse paarse kleur en een lange, intense nasmaak met een vleugje romigheid om het zacht te maken.

Prachtige wijn om te combineren met zacht rood vlees, stoofschotels, oudere kazen of een goede smaakvolle ham.

Naar het overzicht