"Life is too short to drink bad Drinks"

Pizzolato Rosé Spumante

Prachtige kleur, geweldige fles, fantastische mousserende wijn. We hebben het over Pizzolato Spumante Rosé uit Italië.

 

Het wijngoed van de familie Pizzolato ligt in de streek Veneto in het Noord-Oosten van Italië. De heuvels ten noorden van de stad Treviso vormen de thuisbasis van aromatische druivensoorten, die hoog op de hellingen profiteren van de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht om hun fijne aroma’s op te bouwen.

De familie Pizzolato maakt sinds 1985 op biologische wijze wijn; sinds 1991 zijn er 58 hectare aan wijngaarden ook als zodanig gecertificeerd. Daarnaast koopt het domein biologisch geteelde druiven op van vijf lokale wijnboeren met een totale oppervlakte van nog eens 48 hectare. Onder leiding van eigenaar Settimo Pizzolato en tien specialisten produceert deze cantina diverse wijnen, die op verschillende internationale concoursen belangrijke prijzen hebben gewonnen. De wijnen worden gemaakt met de beste technologische middelen en zijn (toch) puur natuur!

De Cantina Pizzolato Violette Prosecco Rosé Spumante is gemaakt van Prosecco- en Raboso-druiven. Raboso is een stevige, rode druivenvariëteit die veel wordt gebruikt in het Noorden van Italië. Door de toevoeging van een kleine hoeveelheid Raboso aan de Prosecco ontstaat een zachte, aromatische wijn met een zalmroze kleur. De geur is expressief met naast typische Prosecco-indrukken als bloemen en wit fruit ook wat tonen van fris bosfruit. De smaak is fris en harmonieus.

Het bijzondere aan het achteretiket is de term 'Extra Dry'. Je zult verwachten dat de wijn daarmee een stuk droger is dan normaal, maar in Italië ligt dat net wat anders. De wijn is wel droog, maar niet zó droog als een brut. Het heeft zelfs een vleugje zoetigheid. Niet zoals suikerzoet, maar zoetig. Verwarrend, maar als je het eenmaal weet, is er niks meer aan de hand en maak je de beste keuze voor jezelf.

Naar het overzicht