"Life is too short to drink bad Drinks"

Nieuw! Vicente Gandía Wijnen

Nieuw bij WijnZinnig Gendt

Onlangs hebben we de wijnen van Vicente Gandia bij ons in de winkel geproefd en dat was een zeer positieve verrassing in het glas! Dit Spaanse wijnhuis is in 1885 opgericht door (hoe kan ook anders) Vicente Gandia. In het begin was Vicente vooral bezig met het verkopen van wijn in vaten binnen de Europese markt. Een aanta; generaties later kwam het besef dat de verkoop van de wijnen op fles ook erg interessant kon zijn. Door deze omschakeling van houten vat naar fles kwam de familie Gandia erachter dat het de kwaliteit van de wijn ten goede kwam. Als eerste wijnhuis in Valancia verkochten ze nu de wijn in fles en al snel volgde meer wijnhuizen dit voorbeeld.

Doordat de familie in deze periode ook het ecologische paradijs Hoya de Cadenas verwierf, kreeg het nog meer aanzien en waren de mogelijkheden voor de familie een stuk groter.

De wijngaarden profiteren van een microklimaat waarbij de temperatuursverschillen tussen dag en nacht zeer goed zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Hoya de Cadenas beschikt over moderne wijnkelders en een vatenkelder met een capaciteit van 12.000 vaten van Frans Allier en Amerikaans Missouri eiken.

Inmiddels runt de vierde generatie de Bodega. Javier Gandia heeft zich toegelegd op de uitbreiding van hun portfolio met wijnen uit Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat. Vicente Gandia biedt vandaag de dag een breed scala aan wijnen van andere Spaanse herkomsten. De filosofie van Vicente Gandia is door de jaren heen hetzelfde gebleven: wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk, goed doordrinkbaar en altijd met een uitzonderlijke prijskwaliteitverhouding.

Inmiddels zijn de wijnen van Gandie verkrijgbaar in 85 verschillende landen en in 2018 is het wijnhuis zelfs uitgeroepen tot 'Best European Winery'

Na de proefsessie bij ons in de winkel hebben we de volgende wijnen in ons assortiment opgenomen:

 

Marqués del Turia, Viura/Sauvignon Blanc & Marqués del Turia Bobal/Shiraz

Deze wijnen uit Valancia zijn gemaakt met in ieder geval één inheems druivenras in combinatie met een internationeel bekend ras. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding is terug te vinden in deze wijnen en dat maakt deze serie dan ook erg geschikt voor ieder moment. Heerlijk fris en sappig wit tegenover een rijk, maar fruitgedomineerde rode wijn.

Hoya de Cadenas Chardonnay/Sauvignon Blanc & Hoya de Cadenas Reserva Tempranillo

Hoya de Cadenas is een echt wijnparadijs op ongeveer 90 kilometer van Valencia. Het landgoed bestaat uit zo'n 300 hectare wijngaarden met zowel internationale als inheemse druivenrassen. We ervaren meer structuur en aroma in deze wijnen ten opzichte van Marqués del Turia, maar de wijnen blijven heel plezierig om te drinken. Zacht en vol wit, maar rood krijgt meer karakter en kracht door de rijping in eikenhouten vaten. Gewoon lekker drinken of in combinatie met Spaanse tapas...

Nebla Verdejo & Nebla Garnacha & Nebla Roble Ribera del Duero

De naam 'Nebla' (nevel) duidt op de frisse ochtendnevel die ontstaat in de hoogvlakte van centraal Spanje. De nevel ontstaat door het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht en dat geeft de wijn zijn bijzondere karakter. In deze serie hebben wij 3 wijnen opgenomen. Nebla Verdejo is super fris en smaakopwekkend. Sappig, mineraal en mooi fruit. De Garnacha is een zwoele fruitgedomineerde rode wijn die past bij ieder moment en gelegenheid. Niet te krachtig maar heel speels en lief. De Ribera del Duero geeft veel rijkdom, complexiteit en kracht aan de wijn. Perfect te combineren met stevige vleesgerechten of een goed stuk oude kaas!

Als introductie hebben wij deze wijnen met een zéér scherpe actie in de winkel staan. Niet bij afname van een doos, maar gewoon per fles!

 

 

Naar het overzicht