"Life is too short to drink bad Drinks"

Wild & Wijn Wapen van Rheden

Na een ruime tijd van intensieve samenwerking tussen Het Wapen van Rheden en WijnZinnig Gendt op het gebied van de wijnen en de wijnkaart, ontstaan er steeds meer nieuwe activiteiten die we samen organiseren in Rheden. Na de whiskytasting, wijnproeverij en bierproeverij hadden we nu een prachtig Wild & Wijn menu samengesteld met wijnarrangement.

In de regio worden meerdere Wild & Wijn avonden georganiseerd bij collega restaurateurs, maar allen uitsluitend in de vorm van een buffet. De geweldige kookkunsten van Aloys van Megen zouden teniet gedaan worden als de gerechten in een 'bak' warm gehouden moeten worden. De persoon die iets later op wilt scheppen, schept misschien mis en door het continu halen van eten is de gezelligheid aan tafel ver te zoeken.

Het Wapen van Rheden doet het dus anders!

Tijdens deze avond werden de ruim 50 gasten ontvangen met een heerlijk verfirssend aperitief. Vervolgens hebben een 5-gangen diner uitgeserveerd met bij ieder gerecht een passende wijn. Mensen waren positief verbaasd, het was werkelijk zó gezellig en de kwaliteit van alles was enorm goed! Voor het eerst sinds een lange tijd heb ik mijzelf echt weer een sommelier gevoeld :-)

MENU

Frisse salade met huisgerookte ganzenborst, verse vijg en sinaasappel dressing

Duo de Mers, Sauvignon Blanc/Viognier, Pays d'Oc, Frankrijk

Wildbouillon met bospaddenstoelen en flensjes

Food Truck Wines, Chardonnay, Australië

Gegrilde medaillon van wildzwijn, portjus, morielles en broiche

Logique, Syrah/Grenache, Pays d'Oc, Frankrijk

Stoverij van Wild, spruitjes, puree, gestoofde peren

Biscardo, Neropasso, Veneto, Italië (1.5 liter)

Tiramisu met Licor 43

Krächer, Spätlese, Burgenland, Oostenrijk

 

Via deze weg wil ik zeker alle gasten bedanken, maar ook het team van Het Wapen van Rheden! Wij hebben al besloten dat dit volgend jaar een vervolg gaat krijgen!

 

Naar het overzicht