"Life is too short to drink bad Drinks"

' WijnZinnige Plastic tassen'

Al enige tijd zijn we aan het zoeken naar vervanging voor onze plastic tassen. Gezien de situatie in de Wereld rondom het gebruik van plastic is het vrijwel onmogelijk om nieuwe tassen te laten produceren. Zeker na het 'verbod' op plastic tassen in winkels merken wij dat veel klanten bewuster omgaan met tassen. Het zelf meenemen van een tas wordt veel gedaan, maar we gebruiken ook veel wijndozen om de flessen mee te geven.

Toch merken we dat er veelvuldig vraag is naar een tasje. Even het flesje meenemen, een cadeautje of bierpakketje. Het moet tenslotte ook veilig vervoerd worden. We hebben diverse papieren tassen geprobeerd, maar dat blijkt voor ons product geen succesvolle oplossing. We verlangen in dat opzicht naar plastic...

Er zijn ook tassen van stof die men voor allerlei doeleinden kan gebruiken, maar deze zijn ontzettend duur. Bij ons zijn het meestal geen eenmalige aankopen, dus wordt het heel kostbaar om stoffen tassen te laten produceren en ze zomaar mee te geven.

Gelukkig is er een oplossing!

Inmiddels zijn er 5000 tassen voor WijnZinnig Gendt in productie bij Natural Bag. Verschillende formaten hebben we geprobeerd en ook het type handvat is per tas verschillend. Wel of geen lus, verstevigd of juist niet verstevigd. Uiteindelijk hebben we de perfecte tas gevonden!

Maar ook nu zijn de kosten behoorlijk hoog en daardoor zal er een hele kleine vergoeding gevraagd worden voor een tas. Zo dragen we allemaal een steentje bij!

 

Waaruit bestaat nou een 'plastic' tas zonder plastic? We kunnen het zelf niet allemaal onthouden, maar op de site van Naturalbag.nl is veel informatie te vinden.

De composteerbare bioplastic draagtassen van Natural Bag zijn qua draagkracht en treksterkte vergelijkbaar met polyethyleen gebruikt in een plastic draagtas en meerdere malen te gebruiken. Alle door ons geleverde bioplastic draagtassen zijn gecertificeerd met het kiemplant logo (seedling) of OK compost logo of het OK compost HOME logo. Alleen producten die conform de strenge Europese norm EN 13432 voor composteerbaarheid geproduceerd zijn mogen deze keurmerken en logo's gebruiken. Reeds sinds het jaar 2000 stelt deze Europese norm de criteria waaraan biologisch afbreekbare of composteerbare verpakkingen moeten voldoen. Zo weet u dat u een betrouwbaar product in huis haalt.

Naar het overzicht