"Life is too short to drink bad Drinks"

WijnZinnig Gendt 10 jaar!

10-jarig jubileum WijnZinnig Gendt

Het moment waarop WijnZinnig op 10 september 2010 officieel werd geopend kan ik me nog heel goed herinneren. Het was ontzettend druk voor de winkel en tijdens mijn korte woordje ging er met de stroomtoevoer iets niet helemaal goed. Hierdoor viel het doek middels magneten helaas al op de grond. Op dat moment jammer, achteraf best grappig. De opening werd overigens verricht door top sommelier Allard Sieburgh. Dé persoon voor mij waar het allemaal écht begon in de tophoreca.

Als startend ondernemer weet je natuurlijk niet was je allemaal kunt verwachten. Ik had er daarom voor gekozen om niet te hoog van de toren te blazen en te starten met een beperkt assortiment en de inrichting was redelijk basic.. Niet spectaculair en duur, maar wel functioneel en gezellig. Een week na de opening hebben we een grote assortimentsproeverij georganiseerd en na die proeverij had ik een goed eerste beeld van de smaakvoorkeuren van de consument.

Door continu goed te blijven luisteren naar de klant en door het organiseren van veel proeverijen zijn we gaandeweg gaan uitbreiden met het assortiment. Allemaal in lijn met de smaakvoorkeuren van de consument.

Het aantal proeverijen dat ik heb gegeven is wellicht te tellen, maar voor nu absoluut niet relevant. Wel is het een feit dat vrijwel alle weekenden volgepland waren met proeverijen op locatie of themaproeverijen van onszelf. Was het veel? Ja. Was het teveel? Misschien. Wat het nuttig? Absoluut. Was het ook leuk? Zeker weten! Stop je er dan mee? Natuurlijk niet!

Niet alleen het klantenbestand in de winkel is enorm gegroeid, maar ook de zakelijke klanten hebben gelukkig de weg naar Gendt weten te vinden. Verschillende horecabedrijven hebben het vertrouwen in WijnZinnig Gendt uitgesproken en daar vloeien mooie samenwerkingen uit.

In 10 jaar tijd heb ik veel interessante ‘zakelijke’ reizen mogen maken om mijn kennis en ervaring te vergroten. Zuid-Afrika, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Schotland, Ierland, België, Duitsland, Argentinië en Chili zijn landen die ik heb bezocht. Super interessant en altijd met een doel: praten met collega-ondernemers, praten met wijnmakers, proeven en natuurlijk veel plezier maken.

Onderdeel van een aantal reizen is het samenstellen van mijn eigen wijnen geweest. In Portugal bijvoorbeeld een wijn voor WijnZinnig Gendt. In Frankrijk een witte wijn voor onze oudste zoon Tijs. De wijn voor het 5-jarig jubileum en heb ik gemaakt in Zuid-Italië en voor onze jongste zoon Mels ben ik in Portugal aan de slag gegaan en afgelopen februari natuurlijk de wijn voor het 10 jarig bestaan in Zuid-Afrika. Tof toch?

Als lokale ondernemer ben ik mij ervan bewust dat samenwerken ontzettend belangrijk is. Samenwerkingen met collega-ondernemers of met diverse verenigingen zorgen voor een goede binding in het dorp en omliggende dorpen. Daarom ben ik ook sponsor van diverse (sport)verenigingen en ondersteun ik diverse teams met kleding. Samen sta je sterker.

Al met al is er dus ontzettend veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar. Leuk om af en toe eens over na te denken, maar als ondernemer wil je vooral vooruit kijken. Waar liggen mogelijkheden en kansen en waar kan ik de klant qua assortiment mee verrassen? Zeker in deze vreemde coronatijd vergt het creativiteit en doorzettingsvermogen.

Dankbaar ben ik voor al het vertrouwen van klanten, collega’s en leveranciers. Het is fantastisch om positieve reacties te ontvangen van klanten over onze service, advies en kwaliteit. Mocht een product een keer niet in de smaak vallen, staan de meesten een volgende keer toch weer in de winkel om iets anders te proberen. Dat geeft een super gevoel.

Uiteraard is het runnen van een winkel waar ook de avonden en weekenden veel bezet zijn niet mogelijk zonder de steun van het thuisfront. Zeker met 2 jonge kinderen vergt het meer van het thuisfront dan een ‘standaard’ kantoorbaan. Zonder hun steun had ik WijnZinnig Gendt niet kunnen brengen waar het nu staat.

Daarnaast uiteraard mijn dank voor alle andere hulp die ik mag ontvangen. Ik ga niemand persoonlijk noemen, want dan ben ik echt bang dat ik iemand vergeet.

Nogmaals iedereen bedankt!

Guido Lenting

Naar het overzicht