"Life is too short to drink bad Drinks"

Whisky van GlenAllachie

Nieuw bij ons in de winkel: de whisky van de GlanAllachie Distillery uit Schotland.

GlenAllachie 8 Years old:

Deze 8 jaar oude gelimiteerde single malt whisky werd eerst gerijpt in de beste Amerikaanse vaten en daarna in Rye Quarter Casks van de Koval distilleerderij in Chicago. De verhouding hout/vloeistof is hier groter, wat betekent dat de kenmerkende rogge-pittigheid een grotere invloed heeft op de spirit. Het resultaat is dan ook sensationeel te noemen!

GlenAllachie 10 Years old Portwood:

Deze 10 jaar oude gelimiteerde prachtige robijnrode single malt whisky heeft meer dan 8 jaar gerijpt op Amerikaans eiken. Hierna is de whisky verder gelagerd op premium Ruby Port Wood Pipes. Dit heeft geresulteerd in een diepe complexe smaak met fruitsmaken.

GlenAllachie 12 Years Old PX Sherry:

Deze glorieuze 12 jaar oude gelimiteerde single malt whisky heeft meer dan 10 jaar gerijpt op Amerikaans eiken. Extra rijping op PX Puncheons heeft de smaak verrijkt en heeft tevens een diepe zoetere smaak gecreëerd.

GlenAllachie is een Schotse Malt Whisky Distillery gelegen te Aberlour in de Speyside regio welke in 1967 is opgericht. De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden. De distilleerderij vlakbij Aberlour in de Speyside regio maakte tot dan toe vrij grote hoeveelheden whisky, die werd gebruikt als onderdeel van verschillende blends van Chivas Brothers.

En daar wilden Walker en zijn ervaren partners Graham Stevenson en Trisha Savage verandering in brengen. Zij wilden zelf single malt whisky’s gaan bottelen en produceren, en zo een eigen onafhankelijke, uitzonderlijke whiskyonderneming opbouwen. Bij elkaar hebben de drie eigenaren meer dan honderd jaar ervaring in de whisky-industrie. Zowel de 73-jarige Walker – onder meer voormalig Master Distiller en eigenaar van The BenRiach Company – als zijn partners Savage en Stevenson zijn de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd. Maar ze wilden niet van ophouden weten en startten met GlenAllachie een mooi nieuw whisky avontuur in de Speyside-regio.

GlenAllachie Distillery
Vrij vertaald betekent GlenAllachie ‘vallei van stenen’. De jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan, meerdere grote warehouses.

Naar het overzicht