"Life is too short to drink bad Drinks"

Whisky Proeverij met Jock Shaw

Wederom was Jock Shaw naar Lingewaard gekomen om voor WijnZinnig Gendt een interessante whisky proeverij te verzorgen. Dit keer geen Bemmel of Gendt, maar Doornenburg wat de locatie was.

Bij Café-Zalen Kort Oisterwijck zijn we hartelijk ontvangen en hebben we in de zaal een prachtig zicht gehad op Jock en de whisky die hij meegenomen had.

Zoals inmiddels gebruikelijk was ook deze proeverij volledig uitverkocht.

 

Van Jock zijn we gewend dat na de toelichting van de desbetreffende whisky niet gestopt wordt met praten... Vele anekdotes, grappen en Schotse liedjes werden ten gehore gebracht door deze fantastische whisky kenner en ras entertainer!

Uiteraard draait het om de whisky, maar de gezelligheid zorgt voor een prima sfeer en dat bepaalt uiteindelijk ook de beleving van de gast.

 

Tijdens de proeverij zijn de volgende whiskys aan bod gekomen:

  1. Lewis & Clark American Whiskey
  2. Teeling, Stout Cask Finish, Ierland
  3. Tomatin Cask Strength, Schotland
  4. Tullibardine, The Murray, Schotland
  5. Kilkerran 12 years old, Schotland
  6. Element of Islay, Peat, Schotland

 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde proeverij met een prachtige balans tussen de smaken van de de verschillende soorten. Toegankelijk, krachtig, kruidig en flink geturfd. 

Na de proeverij kon in het café nog heerlijk na gepraat worden over de geproefde whisky. Onder het genot van een glas whisky of één van de speciale speciaalbieren die Kort Oisterwijck in het assortiment heeft.

Al met al bleef het nog lang onrustig in Doornenburg...

Bovenstaande whiskys zijn allen verkrijgbaar bij WijnZinnig Gendt.

 

Via deze weg onze dank aan de familie Hoogakker van Kort Oisterwijck voor alle goede zorgen, Jock voor de geweldige presentatie en alle aanwezige proevers voor de gezelligheid en leuke gesprekken.

In 2018 zullen weer nieuwe proeverijen op de agenda komen te staan.

 

Naar het overzicht