"Life is too short to drink bad Drinks"

Werkbezoek Teeling Whiskey Dublin

Stilstaan is achteruit gaan! Kennis is macht! Van leren wordt je nooit dom!

Om bovenstaande redenen én omdat het gewoon fantastisch leuk is, bezoek ik van 8 t/m 10 september de Teeling Whiskey Distillery in Dublin. Samen met een aantal collega liefhebbers uit Nederland zullen we alles te weten komen over dit prachtige bedrijf. Nieuwe whiskey proeven en daarmee ook nieuwe whiskey selecteren voor het aankomende seizoen.

Na mijn bezoek zal er een uitgebreidt verslag op de website en via Facebook gepubliceerd worden. Zijn er nog speciale wensen als het om Teeling Whiskey gaat, laat het dan zeker weten. Liefst vóór 8 september ;-)

 

Teeling Whiskey Company werd opgericht door Jack Teeling. Nadat hij jarenlang werkzaam was voor de Cooley distilleerderij, besloot hij voor zichzelf te beginnen. In eerste instantie als independent bottler, maar het doel is om weer zelf te gaan distilleren. Op die manier acht hij zichzelf in staat om Ierse whiskey met een eigen karakter te ontwikkelen.

Het streven van Teeling is dan ook gebaseerd op vier pijlers: authenticiteit, onafhankelijkheid, kwaliteit en innovatie. Jack stamt uit een echte whiskeyfamilie, voorvader Walter stichtte reeds in 1782 een distilleerderij aan Marrowbone Lane in Dublin en zijn vader John was in 1987 de oprichter van de Cooley distilleerderij.

Bovendien leidt hij de firma samen met zijn broer Stephen, die voorheen ook voor Cooley werkte. Cooley verloor zijn onafhankelijkheid door de overname door Beam Brands. In 2015 werd de eigen distilleerderij van Teeling geopend, de eerste nieuwe distilleerderij in Dublin sinds 125 jaar.

Naar het overzicht