"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Whiskey Tasting

Vrijdagavond 10 mei hebben we samen met De Klok Horeca Gendt een Ierse Whiskey proeverij georganiseerd. Waar we normaal gesproken 6 of 7 verschillende soorten proeven, zijn we deze avond aan de slag gegaan met 9 verrassende whiskeys, 1 cocktail en een rum...

Deze avond stond geheel in het teken van The Irishman Whiskey en Writer's Tears Whiskey. De leiding was in handen van Meesterschenker Fritz Harig. Fritz is een ras entertainer en met zijn Amsterdams accent heeft hij velen aan het lachen gekregen. Uiteraard moet de avond gezellig zijn en wordt er veel gelachen, maar de aandacht voor de te proeven producten was erg groot. 

Met een goede line up van de whiskey waren de verschillen in geur en smaak duidelijk herkenbaar. De uitleg van Fritz zorgde ervoor dat die smaakverschillen ook herleidt konden worden naar het productieproces.

Hieronder de line up van de geproefde whiskeys:

1. Writer's Tears Copper Pot 40%

2. Writer's Tears Red Head 46%

3. The Irishman Founders Reserve 40%

4. The Irishman Founders Reserve Caribbean Cask 46%

5. Writer's Tears Cognac Finish 46%

6. Writer's Tears Double Oak 46%

7. Writer's Tears Cask Strength 2017 54%

8. The Irishman Cask Strength 54%

9. The Irishman 12 Years old 43%

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond met heerlijke whiskeys, lekkere hapjes, leuke uitleg en veel gezelligheid.

THE IRISHMAN IS OPGERICHT IN 1999 DOOR BERNARD EN ROSEMARY WALSH EN IS GESITUEERD IN DE LANDELIJKE OMGEVING IN HET HART VAN DE IERSE REGIO; CARLOW.

Vanaf 2016 is de distileerderij ook voor bezoekers toegankelijk. The Walsh Whiskey Distillery Company is een vooraanstaande onafhankelijke producent van super-premium en ultra-premium, triple gedistilleerde Ierse whiskey’s waaronder The Irishman en Writer’s Tears Whiskey.

“Royal Oak, weerspiegelt onze passie voor de aandacht voor details waarvan wij geloven dat ze het verschil maken en de droom van onze familie om een erfenis van whisky-excellentie te creëren. In het volgen van onze droom genieten we volop van het leven op een platteland beladen met inspirerende mensen, erfgoed, cultuur en natuurlijke schoonheid.”

Writers’ Tears is een bekroonde recreatie van de legendarische 19e-eeuwse whiskey. Een unieke uitdrukking ingebed in de geschiedenis tussen literatuur en whiskey. Een mix van Pot Still en Single Malt whiskey’s om de “Champagne of Irish Whiskey” te creëren.

 

Naar het overzicht