"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik proeverijen

We hebben inmiddels weer een aantal mooie proeverijen mogen verzorgen. Proeverijen waarbij we uitgenodigd worden op locatie, proeverijen die we zelf organiseren bij een horecabedrijf en tegenwoordig ook in ons eigen proeflokaal.

We kunnen terugkijken op een super leuke proeverij in ons proeflokaal met uitsluitend Zuid Afrikaanse wijnen. Het was de bedoeling dat wijnmaker James McKenzie van Snow Mountain Wines en The Artisan Collection aanwezig zou zijn, maar helaas was James geveld door c#r%na en moest hij in Zuid Afrika blijven. Importeur van deze wijnen Sam Kalksma (tevens oud collega van mij) was wel aanwezig en via een live verbinding met Paarl was James er tussentijds ook bij.

We hebben deze avond een 9-tal wijnen geproefd. Van een subtiele Vonkel naar elegante witte wijnen. Van lichtgekoelde rode wijnen tot krachtpatsers met héél veel smaak. 

 

Daarnaast hebben we ook een prachtige Gin/Tonic proeverij georganiseerd bij De Klok Horeca Gendt. Een volle zaal met 46 personen heeft genoten van 6 verschillende soorten Gin/Tonic en de uitleg van Wouter van Tol. Wouter is geen Gin/Tonic specialist, maar alles wat met alcohol te maken heeft, is een specialiteit van Wouter. Het was juist super gaaf dat we samen de verschillen konden proeven tussen de Gin's. Dit verschil is vooral duidelijk geworden doordat we maar 1 soort tonic hebben gebruikt.

Met zo'n 300 gemaakte Gin/Tonic's en 60kg ijsblokjes was het een zeer geslaagde avond. Hier gaat zeker een vervolg op komen.

Naar het overzicht