"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Port proeverij

Zaterdag 15 oktober was ons proeflokaal het toneel van de Port proeverij. In de afgelopen jaren heb ik al meerdere Port proeverijen mogen verzorgen en het is voor mij dan ook de uitdaging om telkens een interessante proeverij samen te stellen. Niet alleen voor de gasten aan tafel, maar zeker ook voor mijzelf.

Het productieproces van Port is nog steeds hetzelfde en de stijlen Port zijn er ook nog steeds. De uitdaging hebben we dit keer gevonden in een cocktail met een rode Port (Graham's Blend No. 12 Ruby), een Colheita (oude tawny Port) uit 1990 en het verschil tussen gefilterde en niet gefilterde vintage Port.

Met wederom een vol gereserveerd Proeflokaal kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond waarin de verschillen duidelijk te zien en te proeven waren. De persoonlijke voorkeuren waren ook weer divers en dat is altijd leuk om te horen. We kunnen niet allemaal in dezelfde hoek gaan zitten en hetzelfde lekker vinden. Proeverijen zijn er ook voor om nieuwe ontdekkingen te doen en te bepalen wat je lekker vindt. Of wat je juist niet lekker vindt ;-)

In 2023 zullen we zeker weer nieuwe Port proeverijen gaan organiseren. Wat de invulling dan gaat worden weet ik nog niet, maar daar heb ik nog genoeg tijd voor...

Naar het overzicht