"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Port proeverij

Vrijdag 22 april stond de allereerste proeverij in ons eigen proeflokaal op de agenda. Aangezien de zon zich nog niet heel uitbundig zou laten zien, hebben we gekozen om de proeverij in het teken te zetten van Graham's Port.

Met 22 enthousiaste proevers hebben we uitleg gegeven over het productieproces van Port. De achtergrond en kenmerken van de fantastische producent Graham's en hebben we 6 heerlijke varianten in het glas geschonken.

 

 

Samen met diverse kazen van Babsies Kaas en Delicatessen uit Bemmel en smaakvolle chocolade van Van Bon Chocolaterie uit Bemmel zijn de verschillende soorten Port geproefd en beoordeeld. 

We hebben geproefd:

  • Graham's Fine White
  • Graham's Fine Ruby
  • Graham's The Tawny
  • Graham's Six Grapes
  • Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2010
  • Graham's 20 Years Tawny

Het was voor mij best spannend om deze proeverij te starten. Al heb ik in bijna 12 jaar WijnZinnig Gendt honderden proeverijen mogen verzorgen, de allereerste proeverij in je eigen proeflokaal is en blijft spannend. Wat vinden de gasten? Is er voldoende ruimte? Klopt het geluid of ben ik iets heel belangrijks vergeten misschien? Allemaal vragen waar je vooraf aan denkt. Direct nadat ik iedereen welkom had geheten was het voor mij duidelijk. Met deze groep gaat het één groot feest worden. 

Het was ontzettend gezellig en met het TV scherm van Bistro Bar Proef hadden we een mooie afwisseling van verhalen en afbeeldingen. De hapjes leken veel te veel per persoon, maar vrijwel alles was aan het einde van de avond op.

Ik heb genoten van een prachtige avond en zelfs dezelde avond (oh nee, het was al nacht) kreeg ik reacties via de app en email.

We gaan ons opmaken voor nog veel meer proeverijen in ons proeflokaal! Via onze nieuwsbrief zullen we dit direct kenbaar maken.

 

Naar het overzicht