"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Online Whisky Tasting

Zaterdag 13 maart hebben we met ruim 80 personen een virtuele wereldreis gemaakt onder leiding van Norbert Tebarts. Tijdens deze online whiskyproeverij hebben we in het kort de uitleg gekregen over het productieproces van whisky. Voor velen is dit al een bekend verhaal, maar toch blijft het interessant om te vertellen. Zeker ook omdat we met online proeverijen merken dat meer mensen 'het toch eens willen proberen'.

 

 

Vervolgens hebben we een reis gemaakt via het beeldscherm en in het glas door achtereenvolgens whisky te proeven uit de volgende landen:

1. Wales: Penderyn Madeira Wood Finish

2. Zweden: Mackmyra Svensk EK

3. Nederland: Millstone 12 Years Sherry Cask

4. Zuid Afrika: Three Ships 12 Years Old

5. India: Amrut Fusion

6. Ierland: Redbreast Cask Strenth 12 Years Old

 

Vol passie en enthousiasme heeft Norbert ons meegenomen naar deze distilleries en uitleg gegeven wat de whisky nou zo speciaal maakt. Hoe komen bepaalde smaken in de whisky terecht en wat is de filosofie van de producenten.

Het was wederom een zeer geslaagde avond en goed te zien dat de animo nog steeds erg groot is. Natuurlijk hopen wij heel snel weer 'live' te kunnen proeven, maar zolang dat niet mogelijk is, zullen we blijven zoeken naar interessante proeverijen via het digitale kanaal.

Alle geproefde varianten staan inmiddels in de winkel!

 

Naar het overzicht