"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Online Whisky Tasting

Als alternatief op de bekende whisky proeverijen bij horecabedrijven, hebben we een switch moeten maken naar online tastings. Met veel mensen bij elkaar in een ruimte is in deze periode helaas niet mogelijk, maar whisky is een prachtig product om thuis te proeven met een klein gezelschap.

Gezien het hoge alcoholpercentage van whisky is het niet erg om deze drank vanuit een fles over te schenken in kleine buisjes om ze daarna te versturen naar de consument. Zuurstof doet in dit geval niets met de whisky op het gebied van smaak en kwaliteit. Bij wijn en bier is dat een heel ander verhaal. Maak je een fles wijn open en vul je de kleine buisjes af dan moeten deze buisjes dezelfde dag nog geproefd worden. Doe je dit niet dan heeft het zuurstof een nadelig effect op de geur, smaak en uiteindelijke kwaliteit van het product. Bij bier is het koolzuur wat je graag wilt behouden weg en daarmee ook direct een groot stuk beleving en kwaliteit.

Zaterdag 26 september was het daarom de Jock Shaw Online Whisky Show in Gendt en omstreken. 

Jock is geen onbekende voor ons want hij heeft al meerdere proeverijen voor ons begeleidt en altijd met veel succes. Succes in de vorm van veel kennis over het land, gebied en product, maar ook met zijn humor en aanstekelijke verhalen. Niet te vergeten zijn muziek en liedjes! 

Samen met Jock hebben we de nieuwste whisky van diverse producenten uit de hele wereld geproefd en uiteindelijk hebben we 6 hele mooie en verrassende varianten geselecteerd. 20.00 uur zijn we gestart met een kort welkomswoord en al snel was het de beurt aan Jock. Met zijn verhalen is iedereen online meegenomen naar de verschillende landen en de daarbij behorende verhalen. Exact op de manier zoals Jock dat ook 'live' in een zaal zou doen. Geweldig!

Als bonus hebben we ook een korte live verbinding kunnen regelen met Tel Aviv waar de whisky uit Israël door Tal van de Milk & Honey Distillery werd toegelicht. Bijzonder dat deze mensen de tijd en moeite nemen om dit voor ons te doen! 

In totaal zijn we ruim 2 uur bezig geweest met een prachtige proeverij waarin ieders smaakvoorkeur aan bod is gekomen. Van toegankelijke whisky tot hoog alcohol en van fruitig tot stevig geturfd. Achtereenvolgens hebben we geproefd:

1. Nikka Days, Blended Whisky, Japan 40%

2. Teeling Pineapple Rum Cask, Ierland 49.2%

3. Slyrs, Bavarian Rye, Crocodile Toasted Oak, Duitsland 41%

4. Milk & Honey, Sherry Elements Single Malt, Israël 46%

5. Cooper's Choice, Glen Garrioch Amarone Cask Finish, Schotland 56%

6. Compass Box, Peat Monster 'Arcana', Schotland 46%

Alle soorten die we geproefd hebben zijn ook bij ons te winkel te proeven!

Naar het overzicht