"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Online Whisky Tasting

Helaas hebben we onze whisky proeverij van 13 juni bij Herberg de Doornenburg wegens Corona moeten annuleren. In samenwerking van Toon en Ans van Herberg de Doornenburg én Whisky Import Nederland zouden we een fantastische proeverij verzorgen met verrassende, onbekende en smaakvolle whisky. Geen standaard producenten, maar juist onafhankelijke bottelaars. Hierdoor was het voor iedere liefhebbers interessant om mee te doen.

In Doornenburg zouden we plaats hebben voor 30 personen, maar aangezien iedereen thuis (of op de camping) zat, konden we de proeverij uitbreiden naar 55 personen. Alle proefsetjes waren dan ook binnen korte tijd uitverkocht.

De proeverij werd gegeven via Zoom en dat verliep helemaal prima. Vanaf 19.45 uur konden mensen via een speciale link inloggenen om 20.00 uur werd iedereen toegelaten tot de proeverij.  Ik mocht iedereen via de laptop welkom heten en kort uitleggen hoe de avond zou verlopen.

Toch maar snel het woord gegeven aan de heren van Whisky Import Nederland. Wat een kennis hebben Frank Handgraaf en Marcel Bol in huis zeg. Kennis is één, maar dat ook nog eens duidelijk en boeiend kunnen vertellen is niet makkelijk, maar het is ze absoluut gelukt.

In een tijdsbestek van ruim 2 uur hebben we 7 verschillende soorten geproefd met uitgebreide uitleg. 

Natuurlijk is een proeverij in een zaal gezelliger, sfeervoller en is er beter de mogelijkheid om vragen te stellen, te overleggen zonder dat je de informatie mist, maar het is nou eenmaal niet anders... De gehele proeverij is door ons opgenomen dus iedereen heeft de mogelijkheid om alles nog een rustig terug te kijken en de informatie die gegeven is nog eens goed beluisteren.

Al met al een zéér geslaagde online whisky proeverij!

 

Naar het overzicht