"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Masterclass Taylor's Port

Zaterdag 2 maart was de avond waar ik een aantal weken naartoe gewerkt heb: De Masterclass Taylor's Port bij De Klok Horeca Gendt.

Naar aanleiding van mijn bezoek aan Taylor's in september 2018 ben ik aan de slag gegaan om een mooie, duidelijke en informatieve presentatie te maken over dit prachtige Porthuis en zijn geweldige soorten Port.

De animo voor deze avond bleek ook ontzettend groot. In eerste instantie hadden we de kleine zaal gereserveerd voor maximaal 30 personen. Dit bleek héél snel uitverkocht te zijn, dus hebben we wat kunnen schuiven om maximaal 50 personen deze presentatie te kunnen geven. Toen ook deze 20 extra plaatsen binnen een uur verkocht waren, hebben we toch de grote zaal kunnen reserveren en uiteindelijk met 84 personen kunnen genieten van al het heerlijks uit de Douro Vallei.

We zijn de avond begonnen met een kort verhaal over het bedrijf Taylor's. Hetgeen waar ze ieder jaar ontzettend hard voor werken en welke verschillende stijlen port ze maken. Om te starten hebben we een Chip-Chip Cocktail aan de gasten geserveerd. Hierin Taylor's Chip Dry White Port met Tonic en een schijfje limoen. Heerlijk fris en voor velen een openbaring. Perfect om te serveren tijdens warme zomerdagen...

Na een prachtige film over de wijngaarden in de Douro Vallei (misschien wel de mooiste van de Wereld) zijn we verder gegaan met het proeven. Achtereenvolgens hebben we geproefd:

  • Taylor's Select Reserve Ruby
  • Taylor's First Estate Reserve

 

  • Taylor's Late Bottled Vintage 2014

 

  • Taylor's 10 Years Old Tawny
  • Taylor's Historic Collection Reserve Tawny

 

  • Taylor's Quinta de Vargellas Vintage 2004
  • Taylor's Classic Vintage 2016 (1.5 liter)

 

Per sessie een korte uitleg over de producten, de smaak en het bijzondere verhaal achter de Port. Samen met kleine hapjes van De Klok Horeca Gendt.

Aan het einde van de Masterclass hebben we met z'n allen terug kunnen kijken naar de zéér geslaagde avond. Ontzettend gezellige, enthousiaste en fanatieke proevers. Duidelijke presentatie op groot scherm, fantastische Port en een prachtige locatie.

Via deze weg nogmaals dank aan alle aanwezige en alle hulp die ik deze avond heb gekregen!

Naar het overzicht