"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Masterclass Rum

Zaterdag 30 september hebben wij voor de eerste keer een Masterclass Rum georganiseerd. Met wederom een 'uitverkochte' zaal zijn we om 20.00 uur begonnen aan de Masterclass die volledig in het teken stond van El Dorado Rum uit Guyana.

De masterclass stond onder leiding van Ronald Anneveldt. Met de kennis van Ronald, de duidelijke uitleg, ondersteund met foto's en de rum in het glas hebben we een zeer goed beeld gekregen van dit prachtige product.

 

Onder de aanwezigen ook veel Whisky liefhebbers en daardoor werden gedurende de avond veel vergelijkingen gemaakt met beide producten. Het verschil zit hem uiteraard in de grondstoffen, maar ook in het gebruik van diverse 'stills', rijpingen in eikenhouten vaten en (soms) met toevoegingen van caramel.

Kenmerkend van Rum is de subtiel aanwezige zoetheid. Dit komt doordat (in regel) rum gemaakt wordt van suikerriet dat dit zoetgehalte met zich meebrengt. Dit is vooral proefbaar bij je jongere rums waarin vanille een kenmerkend aroma is.

Zoals eerder aangegeven was deze massterclass een openbaring voor alle aanwezigen. Men heeft een grote hoeveelheid kennis opgedaan en na het proeven van de 6 verschillende soorten zijn ook de smaakverschillen duidelijk in beeld gekomen.

 

Achtereenvolgens hebben we geproefd:

 

- El Dorado 3 years old White Rum

- El Dorado 5 years old

- El Dorado 8 years old

- El Dorado 12 years old

- El Dorado 15 years old

- El Dorado 21 years old

 

Mocht u niet aanwezig zijn geweest, dan is er altijd een mogelijkheid om deze rum in de winkel te proeven. Geef dit even aan en wij zullen u kennis laten maken met dit prachtige product.

 

Via deze weg nogmaals iedereen bedankt voor de aanwezigheid en een vervolg zal hier zeker op komen...

 

Naar het overzicht