"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Kaas & Wijn 2019

Kaas & Wijn zijn twee perfecte producten om met elkaar te combineren. Al veel proeverijen hebben we inguvuld met deze heerlijkheden en zaterdag 25 mei was er weer een.

In een uitverkochte zaal van De Klok Horeca Gendt hebben ruim 50 personen genoten van 5 speciale kazen en 10 verrassende wijnen. Dit jaar zijn de kazen geselecteerd en toegelicht door Babs de Bijl van Babies Kaas - Wijn en Delicatessen uit Bemmel. 

Tijdens de proeverij als deze vind ik het vooral belangrijk om de verschillende kaassoorten te kunnen ervaren en bij iedere kaas een 2-tal wijnen te serveren waarmee gecombineerd kan worden. Voorkeuren zijn altijd persoonlijk en bij 1 wijn zouden wij de keuze al gemaakt hebben. Door 2 wijnen per kaas te selecteren ontstaan er leuke gesprekken aan tafel over de wijn die het beste bij de kaas past. Het wel of niet mee eten van de korst kan daar al een groot verschil in geven.

Zoals vaker heeft Babs vol passie en enthousiasme de kazen toegelicht en verteld wat er bijzonder aan is, waar deze vandaan komt en hoe deze smaakt. Vervolgens de wijnen die toegelicht werden waarna men heerlijk kon genieten.

We hebben deze avond geproefd/gedronken:

Saint Maure, Frankrijk

White & Sea, Colombard/Sauvignon, Frankrijk

Deakin Estate, Viognier, Australië

Brin de Paille, Frankrijk

Perdeberg Vineyard Coll. Sauvignon, Z-Afrika

Perdeberg Chenin Blanc BF, Zuid Afrika

Marcaire, Frankrijk

Logique, Grenache Rosé, Frankrijk

Bellevigne Grenach/Carignan, Frankrijk

Sao Jorge, Portugal

Feuerheerd’s Riserva Portwood, Portugal

Baron de Ley Riserva Rioja, Spanje

Blue d’Auvergne Troupel, Frankrijk

Druzovic, SISI Yellow Muscat, Slovenië

Croft, Fine Ruby Port, Portugal

 

Het was een geweldige avond waarvoor iedereen enorme dank!

Naar het overzicht