"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik bezoek Peter Gillis

Zaterdag 19 februari kregen wij bezoek van niemand minder dan Peter Gillis. Bekend van het programma 'Massa is Kassa' en eigenaar van de Oostappen Groep (vakantieparken). Inmiddels heeft Gillis ook een eigen boek, maar de reden dat hij naar WijnZinnig Gendt is gekomen, heeft te maken met zijn drankje 't Gilliske.

Als één van de vele verkooppunten van 't Gilliske was het natuurlijk prachtig dat juist wij (samen met zo'n 20 andere collega slijterijen in Nederland) op de agenda stonden om te bezoeken. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen...

Tussen 16.00 uur en 17.00 uur stond het bezoek gepland. Doel van het bezoek was het promoten van 't Gilliske. Een zacht en zoet likeurtje van 14.5% alcohol. Duidelijke geuren en smaken van karamel, amandel, vanille en een beetje kaneel. Lekker om van te genieten naast de koffie of zelfs in je toetje. Naast zijn likeurtje hadden we ook Edmund van Readshop Viergever uitgenodigd. Een uitgelezen kans om het boek van Peter Gillis te kopen en direct te laten signeren. Vanaf ongeveer 15.00 uur stonden de eerste mensen al rondom de winkel om verzekerd te zijn van een handtekening, foto, drankje en/of boek. 

Exact om 16.00 uur kwam Peter in zijn bekende Rolls Royce de Dorpstraat inrijden en het hele plein voor de winkel stond vol mensen. Direct werden foto's gemaakt en werden de eerste worstenbroodjes al aangeboden. Na een aantal minuten toch maar naar binnen om te starten met de Meet & Greet.

Aangezien we nog te maken hadden met maatregelen i.v.m. covid was er een duidelijke route in de winkel. In ons proeflokaal (helaas mogen we deze nog steeds niet gebruiken voor proeverijen :-() was meer dan voldoende ruimte voor een foto, handtekening en kort praatje met misschien wel de brutaalste ondernemer van Nederland. Via een deel van ons magazijn kon men weer richting winkel en naar buiten.

Het was een drukke, gezellige en inspirerende middag. Er zijn ontzettend veel mensen blij gemaakt. Veel boeken zijn verkocht en ook 't Gilliske had gretig aftrek. Enthousiaste jongeren die een handtekening hadden en hele gezinnen samen op de foto. Voor mij als ondernemer ontzettend leuk om te zien. Peter was daarnaast erg duidelijk over het tijdstip dat afgesproken was. 17.00 uur stoppen was geen optie. Er stonden nog mensen buiten te wachten dus we gaan net zo lang door totdat iedereen geweest is. Dit geeft wel aan dat hij er graag voor zijn fans wilt zijn.

Om 17.30 uur was het dan toch afgelopen en heb ik samen met Peter en team 't Gilliske nog heerlijk gegeten bij Bistro Bar Proef Gendt. Ook daar was er continu vraag naar een foto. Met goedkeuring van het restaurant (dat wilde Peter eerst even overleggen) mocht men ook aan tafel op de foto. Juist die twee uur samen aan tafel was voor mij het allermooiste. Gesprekken over allerlei zaken, maar vooral de visie van ondernemerschap. De invloed van het programma op hun leven én de daardoor volle parken van de Oostappen groep tot de trieste overval op zijn zoon Mark. De toekomstplannen die ze hebben en hoe ze die willen bereiken. Allerlei zaken waar ik als ondernemer ontzettend veel energie van krijg. Naast deze redelijk serieuze dingen hebben we enorm veel gelachen!

Vooraf aan het bezoek van Peter Gillis, maar ook achteraf zijn er veel meningen geweest over de persoon Gillis en hoe hij in het programma 'Massa is Kassa' te zien is. Ik heb voor verschillende TV programma's mogen werken en daar wordt veel in 'gespeeld'. Als alles braaf en rustig verloopt wilt niemand ernaar kijken. 

Na het lezen van zijn boek, de gesprekken met collega ondernemers waar Peter ook is geweest, maar natuurlijk mijn eigen ervaring in de winkel en in het restaurant hebben ervoor gezorgd dat mijn mening niet is veranderd, maar wel duidelijk is geworden. Ik heb respect voor Peter Gillis hoe hij (door héél hard werken en risico's durven te nemen) van niks een groot imperium heeft opgebouwd. Hoe hij omgaat met de moeilijkheden in het leven en hoe hij met slim ondernemerschap straks een hopelijk onbezorgde tijd tegemoet kan gaan waarin het ook zijn kinderen aan niks zal ontbreken.

Iedereen bedankt voor het bezoek en vooral team 't Gilliske en Peter Gillis zelf!

Hatseflats!

Prachtig verslag van deze middag is ook te zien op http://www.groetenuitgendt.eu/2022nieuws%20wijnzinnig/Peter%20Gillis.htm

 

Naar het overzicht