"Life is too short to drink bad Drinks"

Terugblik Assortiment Proeverij

Wat was het weer een fantastische middag...

Dat de jaarlijkse Assortiment Proeverij druk bezocht zou worden, hadden we vooraf al een beetje in de gaten, maar zondag 29 oktober overtrof alle verwachtingen.

Tussen 13.00 en 17.00 uur was iedereen welkom bij De Klok Horeca Gendt om in totaal 67 verschillende wijnen te proeven. Alles per specifieke leverancier ingedeeld en logisch genummerd op tafel dat gelijk stond aan de proeflijsten.

6 leveranciers waren vertegenwoordigd en allen hadden hun specialiteiten meegenomen wat resulteerde in een divers, evenwichtig als ook spannend assortiment.

Niet iedereen kon wachten tot 13.00 uur, dus 12.45 uur zijn we gestart met de proeverij en deze tijd werd door veel mensen gevolgd. Hierdoor was het al vroeg gezellig druk in de zaal, maar was er tijd en ruimte genoeg om vragen te stellen over de desbetreffende wijnen of om een persoonlijke proeflijst door mij samen te laten stellen. 

Niet lang daarna stroomde de zaal vol en dat zorgde voor een heerlijke drukte, geweldige gesprekken, heel veel karaffen water en behoorlijk veel geopende flessen wijn.

Bijzonder vind ik het nog steeds dat er zoveel mensen aanwezig waren (rondom 300 personen). Geweldig dat we een ook een grote groep nieuwe klanten hebben mogen ontvangen uit omliggende dorpen en de feedback die we tijdens de proeverij hebben ontvangen.

Voor mij is deze proeverij ontzettend belangrijk om te zien waar de voorkeuren liggen qua smaken van de nieuwe wijnen. Aan de hand van de bestellingen (waarvoor uiteraard mijn dank) kan ik een beter beeld kijrgen van deze voorkeuren en daar juist mijn selectie wijnen op aanpassen/uitbreiden.

Alleen op deze manier kunnen wij u een zo veelzijdig, maar bruikbaar assortiment aanbieden.

 

Ook in 2019 zullen wij weer een Assortiment Proeverij op de agenda zetten. Suggesties zijn altijd welkom.

 

Nogmaals dank aan alle aanwezige leveranciers, De Klok Horeca Gendt, Marianne, mijn vader en alle enthousiaste proevers!!

 

Naar het overzicht