"Life is too short to drink bad Drinks"

Terre del Noce Pinot Grigio Rosé

Wordt dit DÉ ZOMER ROSÉ van 2019?

Wij denken van wel, want deze rosé is zó elegant en subtiel...

Cantine San Silvestro is een vooruitstrevende winery in Piëmonte. Grote namen als Barolo en Barbaresco worden in een modern jasje gestoken waardoor ze voor een breder publiek toegankelijk worden.

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.

 

Deze rosé is zeer geschikt als borrelwijn of terras rosé. De wijn is droog met een fris zuurtje, maar bevat heel subtiel rood fruit. Een zweempje framboos en aarbei maken deze wijn aangenaam fruitig, maar ook een echte dorstlesser...

Veel mensen denken bij een Pinot Grigio aan een witte wijn uit het noorden van Italië, maar in de schil van deze druif zitten wel degelijk kleurstoffen. Door deze schillen mee te laten weken met het heldere sap ontstaat een subtiele rosé kleur in de wijn. Laat je de schillen niet meeweken en gebruik je alleen het heldere sap dan hebben we zoals bekend de witte Pinot Grigio.

Nu ook zéér aantrekkelijk geprijsd!!

 

Naar het overzicht