"Life is too short to drink bad Drinks"

Taylor's Historic Collection Port

Wat hebben we een geluk dat we beslag hebben weten te leggen op een mooi aantal flessen Taylor's Historic Collection Limited Edition lll 

Er is nu een mogelijkheid om deze port te reserveren. We verwachten dat hij eind september/begin oktober in Gendt geleverd kan worden. Net als voorgaande jaren is de prijs €35,00 per fles. We hebben aardig wat flessen kunnen reserveren, maar op = op en weg = weg... Reserveren kan door een email te sturen naar info@wijnzinnig.eu

 

In voorgaande jaren bracht Taylor's al twee keer een Historic Collection Reserve Tawny uit. In deze reeks gaat het om zeer speciale tawny ports, samengesteld uit een selectie van de uitgebreide voorraad houtgerijpte ports die zijn opgeslagen in de lodges van Vila Nova de Gaia. Wijnmaker David Guimaraens blend deze port dusdanig dat er telkens een unieke, rijke tawny uit voorkomt. Normaal gesproken rijpt een tawny port 7 jaar. De blend voor deze reserve tawny bevat echter ook ports met een houtrijping tussen de tien en veertig jaar. Hierdoor is de kwaliteit superieur aan een gewone tawny en is de smaak dieper en complexer.

Om zijn lange geschiedenis van pionieren, passie en erfgoed te vieren, brengt Taylor's nu de derde editie in deze reeks unieke tawny ports uit. Ook deze port is weer gebotteld in een prachtige fles, waarvan de vorm ook deze keer is gebaseerd op een uniek historische flesvorm uit de 18e eeuw, de zogenoemde mallet. De letterlijke vertaling van dit woord is 'houten (slag)hamer' en daar lijkt de fles dan ook wel op.

Voor de botteling van deze Historic Collection heeft Taylor's een fles ontworpen die op de 18e eeuwse mallet-cylinder gebaseerd is. Een kloeke, maar elegante fles die een prachtige aanvulling vormt op deze historische reeks Reserve Tawny Ports. Deze port wordt geleverd in een mooie houten kist.

 

Diep roodbruin met een steenrode rand. Rijp een weelderig in geur met tonen van koffie, butterscotch, gedroogd fruit als pruimen en rozijnen, specerijen en noten. Ook florale tonen zorgen voor subtiele nuances en een verleidelijke complexiteit.

De smaak is rond en compact met een fluweelzachte structuur. Je proeft toffee, rijp fruit en de afdronk is warm en lang. Alle componenten die in deze unieke blend zijn toegevoegd, zijn perfect geïntegreerd en zorgen samen voor een extra dimensie en smaaksensatie.

Serveer op 12 tot 16 graden celsius bij vers gebrande noten, donkere chocolade of blauwschimmelkazen. Ook lekker op zichzelf als afsluiter van een goede maaltijd.

Naar het overzicht