"Life is too short to drink bad Drinks"

Stompetoren kaas

Door de aanhoudende vraag zijn ze er weer! De puntjes Stompetoren kaas met nu ook Pondjes kaas!

 

Over Stompetoren:

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Onze koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor belonen we onze boeren graag met een speciale premie. Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. Onze kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

Voor dit jaar hebben wij gekozen voor 2 varianten: Belegen is de variant van 3,5 maand gerijpt, oud is 12 maanden gerijpt. Het bijzondere aan deze kazen is de continu blijvende zachte structuur met de intense aroma's. Goed verpakt, dus lang houdbaar.

Daarnaast hebben wij 3 'pondjes' kaas aan ons assortiment toegevoegd. Leuke vorm, fantastisch in smaak. Ga jij voor de Whiskykaas, Bierkaas of wat traditioneler en neem jij de Kruidenkaas? Verras jezelf en je gasten/relaties met deze heerlijke kazen.

 

Naar het overzicht