"Life is too short to drink bad Drinks"

Speyside Distillery

Sinds kort zijn een aantal whiskies van de Speyside Distillery bij ons in Gendt gearriveerd. Alle 3 de varianten zijn te proeven in de winkel!

De Speyside distilleerderij, gelegen in de prachtige Cairngorm Mountains, staat bekend als een van de mooiste Schotse distilleerderijen. De kleine boutique distilleerderij wordt geleidt door een gedreven en zeer ervaren team van hooggekwalificeerde vakmensen. Deze mensen doen werkelijk alles voor de hoogste kwaliteit in elke druppel van de spirits. De whisky, die met liefde wordt gemaakt, is een lichte, delicate en karakteristieke Schotse single malt whisky die ongeëvenaard is in de industrie.

De SPEY uit Speyside destilleerderij wordt beschouwd als een van de soepelste en meest toegankelijke whisky’s uit de regio Speyside. Dit is een veelzijdige dram die de malt drinker een selectie aanbiedt van verschillende leeftijden en stijlen die passen bij verschillende delen van de dag, seizoen of jaar. Elke versie heeft een unieke extra periode van rijping in speciaal geselecteerde vaten om de complexiteit en textuur toe te voegen aan de whisky.

  • Spey, Tenné

Spey Single Malt Whisky Tenné Selected Edition 8 years old is de jongste release. Gerijpt op Tawny port vaten waardoor hij een heerlijk aroma heeft gekregen van appels, peren en overrijpe bananen. Het is een heerlijke whisky met een zoete invloed van de Tawny port met een middelange afdronk. Deze whisky is beperkt uitgegeven op 18000 flessen wereldwijd. 

  • Spey, Trutina

Trutina is afgeleid uit het latijns en betekent 'balans'. Het is een mooi gebalanceerde single malt whisky die wordt gerijpt op bourbon vaten. In de geur tonen van chocolade, cheesecake, gedroogde sinaasappelschil en verse gerst. De smaak is knisperend, verfrissend en voorzien van tonen van amandel, romigheid en bloesem. 

  • Spey, Fúmaré

Spey Fúmaré is de eerste geturfde whisky die de Speyside Distillery voortbrengt. De naam van de whisky, Fúmaré, betekent vrij vertaald 'rook', waarmee naar het karakter van de whisky verwezen wordt. De geur doet denken aan mout, rook en kruiden. De smaak bevat toetsen van geroosterde noten, appels, gerst en licht ziltige hints. Dit gaat over naar een licht rokerige afdronk waarin tevens zachte, fruitige tonen op te merken zijn.

Naar het overzicht