"Life is too short to drink bad Drinks"

Singleton Malt Master Edition

Singleton Malt Master’s Selection is geïntroduceerd als nieuwste aanvulling op het assortiment van de Glen Ord distillery. De Malt Master is een toegankelijke whisky met een ietwat zoetige smaak, waar op verschillende manieren van genoten kan worden. Het doel is om met deze whisky zowel de beginnende als meer gevorderde whiskydrinker aan te spreken.

De Singleton Malt Master’s Selection rijpt op een combinatie van refill bourbon- en sherryvaten, welke door de Malt Master van de distillery zijn uitgezocht. De whisky wordt gekenmerkt door een zoet karakter waarvan verwacht wordt dat dit bij het bredere publiek in de smaak valt. Daarnaast hoopt men zo de liefhebber te kunnen verleiden om de rest van het assortiment verder te ontdekken.

Bij Singleton of Dufftown wordt al sinds jaar en dag whisky gemaakt, vanuit de Speyside regio van Schotland. De distilleerderij ligt gelegen tussen de bergen en in de nabijheid van de zee en rivieren. De kunst van het maken van whisky wordt van generatie op generatie doorgeven. De whiskymakers werken hierbij met het streven dat hun whisky toegankelijk moet zijn voor iedereen. Met de Malt Master wordt hier op voortgeborduurd.

Buiten het uitbrengen van deze whisky is ook hard gewerkt aan het opnieuw vormgeven van de verpakkingen. Het kernassortiment aan Singleton wordt in een nieuw jasje gestoken, waardoor de kans groot is dat je dit binnenkort voorbij ziet komen. Ondanks dat het uiterlijk is veranderd, geldt dit niet voor de productiewijze van Singleton whisky. De distillatie vindt al meer dan 120 jaar plaats in Dufftown en dit is voor de Singleton Malt Master niet anders geweest.

De whisky heeft een middelvolle body met fijne toetsen van vers fruit, waaronder peer. Dit wordt aangevuld door vanille en een pepertje in de afdronk. Whisky wordt in zijn algemeenheid steeds groter en er wordt veel geschreven over hoe whisky wel/niet te drinken. De Malt Master is gecreëerd om liefhebbers zowel puur als in de mix te laten geniet van hun whisky. Het wordt aangeraden om zelf de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

U kunt puur (met ijs) van uw drankje genieten, maar ook een Singleton met bruisend water een schijfje citroen wordt aangeraden. Ook is deze whisky in combinatie met tonic en een schijfje sinaasappel een aanrader. De verschillende manieren van drinken zorgen ervoor dat telkens een ander gedeelte van het karakter van de whisky naar voren komt. 

Deze whisky is uiteraard bij ons in de winkel te proeven!

Naar het overzicht