"Life is too short to drink bad Drinks"

Plage du Sud wijnen

2 Nieuwe wijnen van Plage du Sud nu bij ons verkrijgbaar!

Afgelopen jaar hebben we de rosé van Plage du Sud bij ons geïntroduceerd en nu is het de beurt aan de witte- en rode wijn. Beide wijnen zijn afkomstig uit het zuiden van Frankrijk en hebben ieder een eigen karakter. 

Stel je voor, een dag op het strand met goede vrienden, een azuurblauwe lucht, de warme zon en een frisse zeewind... Blote voeten in het warme zand, genietend van een glas koude, opgewekte frisse witte wijn... Nou, je moet eigenlijk alles zelf nog regelen, behalve de wijn. Die hebben wij voor je uitgekozen. De witte Plage du Sud is afkomstig uit de Cotes de Gascogne. De wijn is gemaakt van druivenrassen Sauvignon Blanc, Colombard en een vleugje Gros Manseng. Heerlijk fris, aromatisch en vol citrusfruit. Knisperend fris met ook appel in geur en smaak. Met slechts 11.5% alcohol een ideale wijn om te serveren tijdens een lunch, als borrel in de zon of wanneer je weer vrienden hebt uitgenodigd.

 

De rode Plage du Sud is gemaakt van een bijzonder druivenras: Alicante Bouschet. Dit druivenras is vrijwel het enige druivenras dat ook gekleurd sap heeft. Wanneer men tijdens de vergisting de schillen weglaat (hier bevinden zich bij alle andere druivenrassen de kleur van de wijn) dan komen de strenge tannines van de schillen ook niet in de wijn terecht. Het resulteert in een volle, zachte rode wijn die je prima licht kunt koelen. Zo ook deze Plage du Sud. Geurige rode wijn met aroma's van donker fruit, viooltjes, kersen en vleugje hout. Dit houtaroma krijgt men door eikenhouten duigen/staven in de vergistingstank te hangen waardoor deze een beetje smaak afgeven. Vol en zacht van smaak en perfect te combineren met verschillende vleesgerechten, tapas of gewoon met allerlei lekkere dingen op tafel. Uiteraard mogen de voetjes ook nu in het zand, maar dat laten we gewoon aan jullie over.

 

Beide wijnen zijn nu aantrekkelijk geprijsd én voldoende op voorraad!

Naar het overzicht