"Life is too short to drink bad Drinks"

Philibert du Charme wijnen!

NIEUW!:Philibert du Charme wijnen uit Frankrijk

 

We hebben onlangs 2 fantastische wijnen toegevoegd aan ons assortiment die een vermelding in de nieuwsbrief meer dan waard zijn. Deze wijnen worden gemaakt door de wijnmakers van Maisan La Vilette uit het zuiden van Frankrijk (Languedoc). Het doel van deze wijnmakers is om een authentieke wijn te maken die een oer Franse uitstraling heeft en wijndrinkers uit de Wereld aan moet spreken. Het geheel moet kloppen met een goede prijs-kwaliteit verhouding, mooie uitstraling en vooral veel smaak!

Bij ons zijn de volgende 2 wijnen in de winkel te vinden:

Philibert du Charme, Réserve Spéciale, Frankrijk

Heerlijk volle witte wijn die gemaakt is van 100% Chardonnay druiven. Veel fruit in geur en smaak en daarnaast een mooie romigheid en goede structuur. Deze romigheid is afkomstig van een 8 maanden durende houtrijping. Tikje vanille, maar vooral heel subtiel en elegant. Als we deze wijn inzetten in combinatie met gerechten dan zouden wij kiezen voor vettere visgerechten, romige kazen of rijk gevulde salades.

Philibert du Charme, Réserve Spéciale, Cabernet/Merlot, Frankrijk

In deze fles hebben we te maken met een klassieke combinatie druivenrassen: Cabernet Sauvignon en Merlot. Beide druivenrassen zijn goed proefbaar in de wijn, want je proeft kruidigheid, donker fruit, hout, kersen en misschien zelfs donkere chocolade. Net als de witte wijn is ook de rode perfect in balans en heeft het complexe geuren en smaken. Stoofschotels, wildgerechten of harde kazen zullen zich prettig voelen als begeleider van deze wijn. 

Zijn het de ideale kerstwijnen? Ik geef ze een hele goede kans, maar dan mogen jullie daar iets lekkers bij op tafel zetten ;-)

 
Naar het overzicht