"Life is too short to drink bad Drinks"

Per Te, Nero di Troia, Puglia

Per Te, Nero di Troia, Puglia, Italië

 

Deze rode wijn uit de hak van de laars hebben wij nieuw in het assortiment. Tijdens de Italiaanse wijnproeverijen in ons proeflokaal hebben wij deze wijn geïntroduceerd en daar was iedereen bijzonder van onder de indruk. Wat een prachtige wijn!

Nero di Troia is een inheems druivenras was nog steeds in de schaduw staat van de 'grote' jongens als Primitivo en Negroamaro. Een wijn die 100% gemaakt is van de Nero di Troia kom je niet zo snel tegen. Mocht je deze wel gevonden hebben, dan is de kans groot dat de wijn stevig en in veel gevallen behoorlijk straf kan zijn.

De Per Te is daarentegen helemaal niet zo straf als je zou verwachten. Een deel van de druiven hebben ze namenlijk ingedroogd waardoor het percentage suiker in de druif stijgt ten opzichte van het sap. Na de vergisting ontstaat hierdoor een minder scherpe wijn maar juist een vollere, zwoelere rode wijn. De scherpe randjes worden er als het ware afgehaald. Om de wijn niet té zwoel en zoetig te maken, heeft men besloten om de wijn een korte rijping in eikenhouten vaten te geven. De wijn is hierdoor nog wat meer in balans gebracht en heeft uiteindelijk een prachtig samenspel van donker, doorstoofd fruit, lichte kruidigheid en een subtiele toon van eikenhout.

Geniet van deze wijn bij stoofschotels, gegrild vlees of wildgerechten. Heb je een rijk gevulde hapjesplank dan zal ook deze wijn niet misstaan. Al met al een veelzijdige, smaakvolle en bijzondere rode wijn uit het zuiden van Italië. Per Te = Voor jou!

Naar het overzicht