"Life is too short to drink bad Drinks"

Pepi Lignana uit Toscane

Helemaal nieuw in ons assortiment!

Pepi Lignana (Fattoria Il Casalone) produceert vooral rode wijn en zijn als één van de eerste bedrijven in Toscane gaan experimenteren met druivenrassen als Cabernet en Petit Verdot.
Gelegen in de Maremma, het wijngebied boven Grosseto aan de zuidelijke kust van Toscane. Sinds 1960 worden bij Pepi Lignana fraaie wijnen gemaakt met een elegante structuur die gastronomisch breed inzetbaar zijn. De diepe bodem met een goede drainage bestaande uit slib en zand op een laag van klei en leem is goed voor de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden die het dichtst aan de kust liggen, bestaan uit zand en grind en zijn rijk aan magnesium, ideaal voor de Vermentino en Viognier druiven.

De volgende 2 wijnen hebben we voor u geselecteerd:

Pepi Lignana Cerida Sangiovese

Een frisse, soepele en karaktervolle wijn gemaakt van 100% Sangiovese. De druiven zijn afkomstig uit Maremma, aan de zuidkust van Toscane. Deze wijn fermenteert volledig op stalen tanks en rijpt alleen nog enkele maanden na op fles voordat hij op de markt komt. Hierdoor krijg je een fantastische expressie van het fruit, fruit en nog eens fruit. 

Deze Pepi Lignana Cerida Sangiovese is een heerlijke soepele wijn die heerlijk te genieten is tijdens het borrelen, koken of allebei. En daarna. Een wijn voor de liefhebber van Italiaanse fruit gedreven wijnen van hoog niveau. Drink de wijn bij voorkeur tussen de 16 en 18 graden.

Pepi Lignana Poggio Colombi Cabernet Sauvignon

Een krachtige en intense wijn gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot druiven. Gerijpt op eikenhout voor langere periode en voordat de wijn op de markt komt nog 3 maanden gerijpt op fles.
Deze Pepi Lignana Poggio Colombi is een klassieke rode wijn. Klassiek in de zin van een zachte aanzet maar de zuren en tannine zijn zeker waarneembaar. Een wijn voor de liefhebber van klassiek Italiaans.

Naar het overzicht