"Life is too short to drink bad Drinks"

Penderyn Six Nations Actie!

5 februari start weer het Six Nations Rugbytoernooi. Dit toernooi is het belangrijkste rugbytoernooi op het noordelijk halfrond. De deelnemende landen aan dit toernooi zijn: Engeland, Ierland, Schotland, Wales, Frankrijk en Italië.

Het is een halve competitie, waarbij de winnaar van een wedstrijd twee competitiepunten krijgt en de verliezer nul. Een gelijkspel is één punt waard. Tot 1994 konden landen de titel delen, maar daarna werd rekening gehouden met onderlinge resultaten en het doelsaldo. Het toernooi wordt doorgaans gehouden in de eerste maanden van het kalenderjaar en begint op of rond 1 februari.

Sinds 1996 kent het Zeslandentoernooi een tegenhanger op het zuidelijk halfrond, de The Rugby Championship vroeger Tri Nations Series.

De geschiedenis van het Zeslandentoernooi begon in 1883, toen de zogeheten Home Nations (Engeland, Schotland, Ierland en Wales) besloten een jaarlijkse competitie te beginnen. In 1910 werd Frankrijk toegelaten, waar rugby inmiddels erg populair was geworden. Tussen 1932 en 1939 werd het land echter weer uitgesloten, omdat de spelers betaald zouden worden. Het huidige Zeslandentoernooi ontstond in 2000, toen Italië werd uitgenodigd. In enkele jaargangen was het niet mogelijk alle wedstrijden te spelen, zodat er ook geen winnaar werd uitgeroepen. Tijdens de wereldoorlogen werd het toernooi niet georganiseerd.

Speciaal voor dit toernooi hebben wij een mooie actie met de whisky van Penderyn uit Wales. 

Penderyn Legend: nu van €35,00 voor slechts €31,50 per fles

Penderyn Madeira Wood Finish: nu van €50,00 voor slechts €45,00 per fles

Penderyn Rich Oak: nu van €65,00 voor slechts €58,50 per fles.

Zelf heb ik één keer een rugbywedstrijd gezien en dat was in Zuid-Afrika. Prachtig om te zien hoe respectvol de wedstrijd verloopt. Zeker ten opzichte van voetbal. Het is een tactisch, maar ook fysiek spel. Weten jullie dat wij in Lingewaard ook een prachtige Rugbylub hebben? https://www.rugbyclubbetuwe.nl/

Zowel voor junioren als voor senioren zijn er veel mogelijkheden. Neem zeker een kijkje op de website van Rugbyclub Betuwe!

Dank aan de mannen om deze ton met whisky op de plaats te zetten, of wilde ze hem tackelen???

Naar het overzicht