"Life is too short to drink bad Drinks"

Online wijn proeverij

Na een aantal online port proeverijen gegeven te hebben en natuurlijk onze online whisky proeverijen is het nu toch echt tijd voor de eerste Online Wijn Proeverij.

Gezien de huidige situatie met het corona virus is het natuurlijk niet mogelijk om in een horecagelegenheid onze proeverijen te verzorgen. Voor onze port- en whisky proeverijen vullen wij buisjes af die wij kunnen opsturen of die opgehaald worden. Met het hoge alcoholpercentage en suikergehalte is dit ook goed mogelijk en blijft de kwaliteit van het product gewaarborgd. Met wijn is dat absoluut anders. Als we een fles wijn overschenken in buisjes dan komt er zuurstof bij de wijn. Wanneer de fles wijn geopend wordt is het eigenlijk noodzakelijk om dezelfde avond de buisjes nog leeg te maken. We hebben naar een aantal mogelijkheden gezocht, maar besloten om dit niet te doen.

De optie om een aantal flessen wijn te selecteren en op te sturen/af te halen is er natuurlijk ook. Wanneer ik een proeverij verzorg, wil ik ook zeker informatie geven over de wijnen en de bijzonderheid van de geselecteerde wijn. Flessen van 75cl vind ik persoonlijk overdreven om te gebruiken, want (zeker nu) ga je niet 6 volle flessen leegmaken voor een proeverij als je met 2, 3 of 4 personen bent. De oplossing kunnen we vinden in kleine flesjes wijn! Nadeel van deze kleine flesjes (ik bedoel nu 0.25l flesjes) is dat er weinig kwaliteitswijnen worden afgevuld op dit formaat. Zoals jullie weten geef ik niet snel op en uiteindelijk heb ik een mooie selectie wijnen gevonden die afgevuld zijn op 0.375l flesjes. Voldoende om met bijvoorbeeld 4 personen te gebruiken voor een proeverij, of alleen als je veel dorst hebt...

Onze online wijn proeverij zal dan ook bestaan uit 6 flessen wijn afgevuld in 0.375l flesjes en allen van erg goede kwaliteit. Wijnen waar ik zelf voor 200% achter sta en waar ik jullie leuke informatie over kan geven. Wanneer je de proeverij met 2 personen mee gaat doen, heb je per wijn een goed gevuld glas. Hier moet je uiteraard even de tijd voor nemen en jagen we de 6 verschillende wijnen er niet met een uurtje doorheen. Om de tussentijd lekker op te vullen, ga ik voor jullie een echte WijnZinnige (wijn)quiz maken. Gezellig om samen even de kennis te testen ;-)

Wij hebben onze agenda geblokt op zaterdag 27 februari. We zullen de proeverij verzorgen via Zoom en willen graag om 19.30 uur starten. De kosten voor de proefbox zijn €60,00. Wil je met bijvoorbeeld 3 personen op één locatie de proeverij doen en heb je aan 1 proefbox voldoende dan betaal je dus maar €20,00 per persoon. Zorg wel dat je de (op dat moment geldende) maatregelen in acht neem.

Aanmelden voor deze proeverij kan uitsluitend via info@wijnzinnig.eu Ook voor meer informatie staan wij graag voor jullie klaar.

Zodra de proefboxen gereed zijn, zullen wij dat laten weten, zodat ze op tijd afgehaald of opgestuurd kunnen worden.

Ik kijk er nu al naar uit en heb al leuke vragen voor de quiz in gedachten...

 

Naar het overzicht