"Life is too short to drink bad Drinks"

NIEUW! Torre Oria uit Spanje

Torre Oria is een oude wijnmakerij met een unieke geschiedenis en is opgericht in 1897 door de familie Oria de Rueda en behoort tot een van de meest prestigieuze wijnhuizen in Valencia. 

Wij hebben een 2-tal wijnen geselecteerd die voor iedereen zeer geschikt zijn.

1. Torre Oria Viura/Sauvignon Blanc

Deze fantastische wijn wordt gemaakt van de beste selectie Viura en Sauvignon Blanc druiven. De druiven worden ontsteeld en zachtjes geperst om de beste kwaliteit te garanderen. De wijn ondergaat een koude inweking van de schillen van 3 tot 4 dagen. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde vergisting (25°C), waarbij de meeste smaken en aroma’s afgegeven worden.

Heldere strogele kleur. Het bouquet toont mooie aroma’s van limoen en groene appel. In de mond is deze wijn fris en fruitig.

2. Torre Oria Tempranillo

Jonge mooie rode wijn 100% gemaakt van Tempranillo-druiven. De wijngaarden zijn geplant op redelijk vlakke grond, bruine bodems met een hoog kalksteengehalte. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. De wijn is ontworpen om jong te consumeren. Continentaal klimaat met koude winters en extreme zomers bieden een unieke wijn in deze regio. 

Deze jonge Tempranillo is een mooie weerspiegeling van de regio met zijn heldere rode kleur. Smaken van rode bessen en een hint van zwarte peper vullen de mond. De wijn heeft een medium body en is heerlijk zacht.

 

Beide wijnen zijn geschikt om te serveren in combinatie met lichte gerechten of als borrelwijn. Smaakvol, maar niet te uitgesproken.

 

Naar het overzicht