"Life is too short to drink bad Drinks"

Nieuw: Sedosa Organic Negre, Spanje

Wederom een nieuwe wijn in ons assortiment!

Sedosa is een serie wijnen van Bodegas Trenza, het wijnbedrijf van de jonge en ambitieuze Deense broers David en Jonas Tofterup. De jongens zijn beide geboren en getogen in Kopenhagen, maar wisten al snel dat hun grote droom het maken van hun eigen wijn was. Gezamenlijk hebben de broers het wijnmaken geleerd over de hele wereld. Zo heeft David gewerkt in verschillende wijnbedrijven in Spanje, Frankrijk, Chili en Californië. Jonas werkte eerder al in verschillende gebieden in Duitsland en in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Hun bedrijfsfilosofie bestaat uit het vlechten van hun gezamenlijke wijnkennis en het samenbrengen van verschillende druivenrassen. Ze zien dit als een altijd veranderende vlecht, wat tevens de letterlijke vertaling is van de naam van hun Bodegas: Trenza!

De druiven Tempranillo, Cabernet Sauvignon & Syrah, worden optimaal rijp geoogst en krijgen dan een koude schilinweking van 48 uur. Vergisting op lage temperatuur vindt plaats in RVS-tanks. Een deel van de wijn rijpt 2 à 3 maanden in Franse eikenhouten vaten. 

In geur en smaak heeft deze wijn vooral veel fruit. Door de korte rijping in eikenhout krijgt de wijn meer karakter en rijkdom, maar blijft toch fruitgedomineerd. Interessant glas wijn die niet verveelt.

Weetje: de druiven zijn afkomstig van meer dan 30 jaar oude, biologisch geteelde stokken. In de wijngaard wordt alleen 100% biologische dierlijke
compost gebruikt. Het hogere stikstofgehalte zorgt voor gezonde en levendig bloeiende wijnstokken.

Naar het overzicht