"Life is too short to drink bad Drinks"

Naparbieren uit Spanje

Onlangs zijn de bieren van Napar uit Spanje bij ons in de winkel gearriveerd. Door de grote ontwikkelingen in het bierlandschap zijn we continu aan het zoeken naar zinvolle toevoegingen aan ons assortiment. Gezien de ruimte in onze winkel is het natuurlijk niet mogelijk om alle bieren te selecteren en daardoor zijn we behoorlijk kritisch op het assortiment. 

Napar uit Spanje is een welkome toevoeging door het ambachtelijke karakter, zijn sublieme kwaliteit en de misschien wat afwijkende uitstraling van de blikken.

De brouwerij van Napar is gelegen aan de rand van Pamplona in Noain, Navarra en is omgeven door bergen en wijngaarden. In 2009 is de brouwerij opgericht door 3 vrienden (Juan, Javi en Sven) en er worden ambachtelijke bieren gebrouwen. Een beetje zoals ze zichzelf ook zien: sterk, echt, schoon en zorgvuldig. 'Wij geloven in ambachtelijk bier omdat we geloven in authenticiteit van smaak en dat dingen die met liefde en passie zijn gemaakt altijd beter smaken. Om deze reden gebruiken we alleen natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit en hebben we een microbioloog die zich uitsluitend toelegt op de kwaliteit en evolutie van ons bier.’

Inmiddels is Naparbier een grote jongen in de kwaliteitsbieren. Door samenwerkingen aan te gaan met ondere andere Mikkeler, Lervig, To Øl, Beavertown en Magic Rock heeft het een enorm aanzien gekregen bij de echte bierliefhebber. De slogan is dan ook: Hil Arte (Baskisch voor Tot in de Dood)

In 2016 en 2017 is Naparbier door Ratebeer zelfs uitgeroepen tot beste brouwerij van Spanje!

 

NAPARBIER ZZ+ AMERICAN AMBER ALE

Dit bier is gebrouwen als eerbetoon aan de popgroep ZZ TOP. Vanzelfsprekend een Amerikaanse Amber Ale gemaakt met 3 Amerikaanse en stiekem ook nog een Australische hop. Zoals de naam als zegt, is het bier amberkleurig en heeft het een mooie compacte schuimkraag.

NAPARBIER DOUBLE TALKING JIVE DIPA

Bij Double Talkin is ook de Dip hopped techniek toegepast. Hier zijn de hopsoorten Incognito Mosaic, Nelson Sauvin, Rakau, El Dorado, Mosaic BBC gebruikt. In dit bier zijn de diverse hopsoorten te herkennen. De Incognito Mosaic geeft een complexe blend van bloemige, tropische, fruitige en aardse kenmerken die de Nelson Sauvin hop uitzonderlijk goed ondersteunen. Mosaic brengt aroma’s van citrus, mango en kruisbes. De hints van peper kunnen toegeschreven worden aan de Rakau & El Dorado hop. Het totaalresultaat is een bijzondere bier ervaring.

NAPARBIER NOIZE IPA

Voortbordurend op de succesvolle IPA’s van Naparbier is dit een nieuwe variant. 

Deze IPA is gemaakt met de hopsoorten Amarillo, Centennial, Mandarina Bavaria. Sap en fruit vormen hier de basis van een goed doordrinkbare IPA. 

NAPARBIER ELEVEN DIP HOPPED TIP

Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van de 11e verjaardag van Naparbier. Het resultaat is één van de meest brutale en gemene TIPA die Naparbier ooit gemaakt heeft. Voor de eerste keer hebben ze gebruik gemaakt van de DIP-hopped techniek. Hierbij worden grote hoeveelheden hop gebruikt. Wel 40 gram per liter. De hops die gebruikt zijn: Incognito Citra, Mosaic, Cryo Cascade T-90. 

Het smaak resultaat van deze ‘hopbom’; sappig en vol aroma. Een echte ‘badass’ waarbij Naparbier iedereen bedankt die de afgelopen 11 jaar van de bieren van Naparbier hebben genoten. 

 

 

Naar het overzicht