"Life is too short to drink bad Drinks"

Macedonische wijn in Gendt

Nieuw bij ons in de winkel zijn de wijnen van Ezimit Vino uit Macedonië.

Ezimit Vino is een wijnproducent die druiven teelt en wijnen maakt volgens de eeuwenoude traditie, maar daarbij ook high tech innovaties toepast. De wijnen worden gemaakt in speciale vinificators waarbij voor elke druivensoort een specifiek programma kan worden geselecteerd.

Het gebied waarbinnen de wijngaarden liggen kent een microklimaat en daardoor presteren de volgende druivensoorten goed: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Muscat Frontignan en Zupljanka.

Bij Ezimit Vino werken gespecialiseerde landbouwdeskundigen die elke dag van het jaar met toewijding de wijngaarden verzorgen en het ecologische gebied goed kennen. Er wordt handmatig geoogst en dat gebeurt pas als de omstandigheden daarvoor ideaal zijn.

 

Wij hebben gekozen voor de volgende 2 wijnen:

1. Ezimit Viognier

Loepzuivere witte wijn met heerlijk frisse tonen van citrus, gecombineerd met rijpe fruittonen van abrikoos. Smaakopwekkend en speels in geur en smaak. Perfect passend bij lichte voorgerechten met schaal- en schelpdieren, rijke salades of als starter van een mooie zomerse middag. Natuurlijk kan deze wijn ook perfect geschonken worden tijdens de borrel met vrienden!

2. Ezimit Plavac

De Ezimit Plavac wordt gemaakt van de Plavac Mali. Een druif die onder de naam Primitvo een grotere bekendheid heeft. En het best bewaarde geheim is dat het ook exact dezelfde druif is als de Amerikaanse Zinfandel. Deze wijn heeft dan ook veel weg van de smaakstijlen uit Zuid Italië en Californië.
De wijn is lekker vol en zacht van smaak. Veel rijp fruit en een prettig volle structuur. Gelukkig niet scherp of wrang in de nasmaak waardoor de wijn zeer geschikt is om te schenken bij tapasgerechten, rijke vleesgerechten of oude kazen. Proost.

 

Beide wijnen zijn nu verkrijgbaar voor €7,50 per fles!

 

Naar het overzicht