"Life is too short to drink bad Drinks"

Le Tufare wijnen uit Sicilië

Nieuw bij ons in de winkel: Le Tufare wijnen uit Sicilië

Deze bijzonder smaakvolle wijnen komen van het vulkanisch eiland Sicilië en zijn vernoemd naar de grote verscheidenheid in steensoorten die te vinden zijn op het eiland. De Fiano komt van wijngaarden in het binnenland, bezaaid met grote stenen, kiezels en veel bomen tussen de wijngaarden. Dit geeft een uniek karakter mee aan de wijn! De terroir gedreven wijnen van Le Tufare zijn een unikum. Oude wijnbouwtechnieken om goed om te gaan met de bodem en het klimaat, samen met de moderne wijnmakerij zorgen voor veel expressie van de druivensoort in de wijn.

Sicilië is meest zuidelijk wijnregio van Italië en het grootste eiland in de Middellandse zee. Voor meer dan 2500 jaar is Sicilië de belangrijkste wijnregio van het Middellandse gebied geweest hoewel de stijl van haar wijnen ingrijpend veranderd is in de loop der tijd. Terre Siciliane wordt gebruikt voor alle wijnen die de I.G.T. (Indicazione Geografica Tipica) mogen dragen. Deze benaming is ontstaan in 2011 om de plaats in te nemen van de vroegere Sicilia IGT die DOC werd. Terre Siciliane betekent eigenlijk ‘Siciliaanse landen” hetgeen aangeeft dat de wijn van het hele eiland kan komen.

Wij hebben gekozen voor de volgende wijnen:

 

Le Tufare, Fiano

Een zwoelzachte en fruitvolle witte Fiano om te verrassen... Je blijft genieten! In de neus knalt de geur van rijpe meloen, abrikozen en citrus vruchten het glas uit. In de mond is de Fiano rijk, zacht, fruitig met een hint mineraligheid. Fantastisch met vissoep, paella en antipasti.  

Le Tufare, Pinot Grigio

Een knisperfrisse en smaakvolle Pinot Grigio, uniek in zijn soort. Spannend fris in de neus met de geur van limoen, witte nectarines en appel. Bij de eerste slok al fris, groenig, citrus tonen en plezierig mineralig. Gewoon heerlijk bij de borrel maar past ook goed bij gegrilde garnalen, calamaris en zachte kazen.

Le Tufare, Aglianico

De rode Aglianico heeft een neus van viooltjes, rijp rood fruit en kruidnagel, de smaak zit barstensvol kruiden, rood fruit, oud leer, kisten vol tabak en een jammige, zwoele ondertoon met zeer lange afdronk. Heerlijk met oude kaas, gedroogde worsten en hammen en gegrild vlees.

Naar het overzicht