"Life is too short to drink bad Drinks"

Le Puits Cendre uit Frankrijk

Nieuw bij WijnZinnig Gendt: Le Puits Cendre wit en rosé uit het zuiden van Frankrijk.

Eigenaren Jérome en zijn vrouw Aurélie zijn de 5e generatie wijnmakers. De kelder combineert traditie met moderniteit. Sinds 2003 is het bedrijf aangesloten bij een kwaliteitsprogramma genaamd: QUALENVI - Qualité Environnement Vigneron Indépendant, dit bestaat uit; voedselveiligheid en bescherming van het milieu. Het is belangrijk om de grond te beschermen zodat de activiteiten ook in de toekomst kunnen worden voortgezet op een hoog niveau.

Le Puits Cendre wit:

Het vulkanische, mediterrane klimaat van Les Domaines Robert Vic, met zachte winters en weinig regen, zorgt ervoor dat de druiven goed rijp worden. De wijn is bleekgeel van kleur. Aroma’s van witfruit van de chardonnay en vermentino voeren de boventoon. Het is een frisse wijn met exact de juiste zuurbalans en structuur. In de afdronk een prettige kruidigheid wat deze wijn meer karakter geeft.

Le Puits Cendre rosé:

Deze frisdroge en fruitige rose van grenache en cinsault druiven uit de Languedoc en Roussillon regio uit Frankrijk. Ze heeft rijpe kersen aroma's van medium intensiteit, aanhoudend in de smaak en goed gebalanceerd. Prima aperitief. Lekker bij wit vlees, gevogelte en salades.

Beide wijnen zijn ruimschoots op voorraad in de winkel!

 

Naar het overzicht