"Life is too short to drink bad Drinks"

La Celia Argentinië

Nieuw bij ons in de winkel en letterlijk en figuurlijk een paradepaardje.

 

Tijdens een online presentatie en proeverij heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de wijnen van dit prachtige wijnhuis. Onder leiding van Master of Wine Cees van Casteren hebben we de wijnen geproefd en via een rechtstreekse verbinding met Argentinië hebben we de wijnmaakster gesproken over de specifieke eigenschappen van de wijnen.

De oudste Malbec producent uit de Uco Valley, Mendoza Argentinië

Eugenio Bustos arriveerde 129 jaar geleden in de Uco-vallei en plantte de eerste Malbec uit Frankrijk, die hij kreeg als betaling voor de verkoop van zijn beste paarden. Zo ontstond in 1890 Finca La Celia, genoemd ter ere van zijn dochter. Met meer dan 125 jaar is La Celia de oudste wijnmakerij in de Uco-vallei in Mendoza.

Valle de Uco is een wijnbouwgebied ten zuidwesten van Mendoza, in Argentinië. Gelegen langs de Tunuyán-rivier, wordt de Uco-vallei algemeen beschouwd als een van de beste wijnregio’s in Mendoza en heel Argentinië. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 14°C en de hoogten variëren van 900 tot 1200 meter boven zeeniveau.

De combinatie van hoge ligging, alluviale bodems, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte, een lang groeiseizoen met meer dan 250 zonnige dagen per jaar, weinig regen en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht is allemaal bevorderlijk voor de teelt van kwaliteitswijndruiven. Deze klimaat- en geografie-elementen komen samen om een ​​uitstekende rijping en concentratie van fruit te bieden, waarbij kleuren, aroma’s, smaken en texturen worden ontwikkeld, wat resulteert in wijnen die diep van kleur, intens van aroma’s en rijk aan smaken zijn. De Uco-vallei speelt een prominente rol in de Argentijnse wijnbouw.

Inmiddels bij ons in het schap:

  • La Celia Reserva Malbec Elegant, soepele tannine en fijne structuur. 6 tot 8 maanden houtrijping. 
  • La Celia Reserva Cabernet Sauvignon Zwarte bessen, iets pittiger, nog steeds zacht en intens. Karaktervol.
  • La Celia Pioneer Cabernet Franc Aroma's van geroosterde paprika, cassis, kruiden en subtiel hout. In 2001 de allereerste Cabernet Franc van Argentinië.
  • La Celia Elite Malbec Volledig handmatige oogst, balans tussen zuren en rijp fruit. Stevig maar niet straf. Kwaliteit spat ervan af. Verfijning!

 

Naar het overzicht