"Life is too short to drink bad Drinks"

Kloovenburg wijnen Zuid Afrika

We hebben weer 2 fantastisch nieuwe wijnen in ons assortiment opgenomen uit Zuid Afrika. Naast de bekende wijnhuizen, hebben we nu 2 wijnen geselecteerd uit de Swartland regio.

Kloovenburg Estate is gelegen in de Riebeek Valley in de regio Swartland. De uitlopers van de Riebeekberg vormen met hun schistbodems de ideale ondergrond voor het telen van de beste kwaliteit druiven. Al halverwege de 18e eeuw stonden hier wijnstokken, maar het was pas met de familie Du Toit dat de druiven hier tot kwaliteitswijnen werden getransformeerd. In 1998 maakte Pieter Du Toit zijn eerste Shiraz. Het succes hiervan gaf de doorslag om de kelder te renoveren en om te toveren tot een splinternieuwe winery.

Met de komst van wijnmaakster Jolandie Fouché werd het nog duidelijker dat Kloovenburg tot de betere wijnhuizen van Zuid-Afrika gerekend kan worden. Zij begon hier eind 2014, na 4 jaar voor Saronsberg in Tulbagh gewerkt te hebben. Jolandie Fouché: ‘Ik ben opgegroeid in Swartland, waardoor ik de cultuur en het klimaat die ik in mijn wijnen wil reflecteren goed begrijp. Mijn filosofie is simpel: ik geloof dat goede wijnen beginnen in de wijngaard en, zoals met alles in het leven, is balans de sleutel tot succes.’

Kloovenburg, The Gatekeeper White

Deze wijn is gemaakt van 78% Chenin Blanc, 13% Grenache Blanc, 6% Verdelho en 3% Roussanne. Een heel interessant glas witte wijn met geuren van groene appel, ananas en tropisch fruit. Dit fruit is in smaak ook te herkennen, samen met wat honing. Vergist in RVS tanks en daarna een rijping van 6 maanden in eikenhout.

Erg goed is deze wijn te combineren bij pastagerechten, schaal- en schelpdieren met knoflook, iets pittige kazen of lekker op het terras, balkon, tuin of op de bank.

 

Kloovenburg, The Gatekeeper Red

Ook deze wijn is een blend, maar dan van 87% Shiraz en 13% Grenache Noir. Veel bessen en donker fruit in geur en smaak. Daarbij een subtiele kruidigheid wat ervoor zorgt dat de wijn absoluut niet gaan vervelen. 

Drink deze wijn bij de BBQ (Braai), stevig rundvlees of gemarineerd gevogelte. Een iets stevige kaassoort is ook een prima begeleider.

 

NU ZIJN DEZE WIJNEN SLECHTS €8,95 PER FLES!!

Naar het overzicht