"Life is too short to drink bad Drinks"

Kings of Prohibition Chardonnay

Poeh, dat is een gave fles!

 

Nieuw bij ons in de winkel en perfect op tijd voor de mooie zonnige avonden en de BBQ. Naast het drinken van deze wijn is hij ook nog eens heel goed geschikt om als geschenk te geven! Wat dacht je van Moederdag.

In 1927 emigreerde het eerste lid van de familie Calabria naar Australië. Net na de Tweede Wereldoorlog werd Calabria Family Wines & Sons opgericht. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf. Het thema van de in het oog springende Kings of Prohibition-serie is de wilde dagen van de drooglegging in de VS in de jaren twintig. Stella Beloumant was destijds een grote alcoholsmokkelaar. Er was een van de grootste politieoperaties in de staat Nevada voor nodig om haar te stoppen. Voor deze wijn worden de chardonnay-druiven in de koelte van de nacht geoogst. De druiven worden geperst en het sap wordt op een lage temperatuur vergist om het fruitige en frisse karakter te behouden. Het resultaat is een tropische Chardonnay met aroma's van mango, ananas en boter.

De Stella Beloumant Chardonnay van Kings of Prohibition is een dikke vette allemansvriend from down under; Australië. Cheers!

 

 

Naar het overzicht