"Life is too short to drink bad Drinks"

Jose Galo Verdejo, Spanje

Vanaf nu bij ons verkrijgbaar en perfect passend bij het mooie weer én de asperges!

Jose Galo Verdejo, Rueda, Spanje

Bodegas Rueda Perez S.A.T. is een familiebedrijf gelegen in de gemeente Pozaldez, Valladolid, in het hart van het wijngebied Rueda. 

De nieuwste technologie in eigen wijnmakerij zorgt hier voor high-end wijnen. Na de nachtelijke oogst om de frisheid en aromatische kracht van de druiven te behouden, vindt de gisting volledig plaats in RVS tanks met een uiterst strenge controle van de temperatuur tijdens de gisting om de beste eigenschappen en verfijning van deze wijn te bewaren.

Zeer populaire druif, de Verdejo, vernoemd naar zijn groene kleur, verde. In zijn thuisland Spanje kan de zeer aromatische wijn van deze druif harten veroveren in Rueda en bij goede producenten ook in Centraal-Oost Spanje. Wanneer puur gebruikt, is de wijn vaak van hoge kwaliteit, zeer geurig, rijk, bloemig, exotisch, fruitig... Vooral veel wijn!

Het wijngebied Rueda ligt 165km ten noordwesten van Madrid in het hart van Castilla y Leon aan de oevers van de Duero (in Portugal Douro geheten) die bij Porto in de zee uitmondt. Het gebied is voornamelijk bekend door zijn witte wijn gemaakt van de Verdejo druif. Nederland is de grootste exportmarkt voor deze witte wijn. De wijnen hebben in 1980 de D.O. (Denominación de Origen) erkenning gekregen. Sinds 2020 mag ook Rueda DO wijn op de markt komen 100% gemaakt van de aromatische Sauvignon Blanc. De wijngaarden liggen meestal op een hoogvlakte op 750-800 m hoogte waar de warme Spaanse zon wordt afgewisseld met een koele nacht.

Ragfijne Rueda, zinderend fris en splinterend sappig, 100% Verdejo. Misschien wel het spannendste Spaanse wit op dit moment...

Geniet van deze wijn bij het zomerse zonnetje, lichte asperge gerechten, of schaal- en schelpdieren.

 

Naar het overzicht