"Life is too short to drink bad Drinks"

Highland Park Valkyrie NIEUW!

“Voor de Vikingen was de dood geen einde maar een glorieuze nieuwe start, met de Valkyrie als begin.”

HIGHLAND PARK presenteert met gepaste trots de VALKYRIE Limited Edition Single Malt Scotch whisky. 

VALKYRIE is de eerste van een drieluik VIKING LEGEND edities geïnspireerd door de rijke Viking historie en mythologie, in samenwerking met Deense ontwerper Jim Lyngvild. 

Orkney, ooit onderdeel van Denemarken en Noorwegen, was in de 8e en 9e eeuw het hoofdkwartier van de Noorse Vikingen, wat een unieke weerslag op het eiland had. Magnus Eunson, die Highland Park in 1798 begon, was een directe afstammeling van deze Viking pioniers. 

Tot op de dag van vandaag draagt één op de drie bewoners van Orkney Scandinavisch DNA in zich. Een diepe trots voor de gezamenlijke noordelijke achtergrond is verweven in de tradities en cultuur van het eiland. Deze onverwoestbare nalatenschap is de inspiratie voor VALKYRIE, vanaf midden 2017 verkrijgbaar.

Highland Park vroeg Deense ontwerper Jim Lyngvild, moderne viking en expert in de Scandinavische mythologie, om een speciale verpakking voor de drie whisky edities te ontwerpen. De 38-jarige designer heeft tot nu toe 23 boeken geschreven over Noorse mythes en geschiedenis. Lyngvild kan zijn familiegeschiedenis tot in de Viking tijd herleiden – zijn 36e overgrootvader was Ragnvald Eysteinsson, de eerste graaf van de Orkney Eilanden. Zijn filosofie is op alle fronten geïnspireerd door zijn afkomst; tot de dag van vandaag leeft hij twee maanden per jaar als authentieke Viking.

Zijn unieke design is geïnspireerd door twee belangrijke Scandinavische bronnen – een typisch Viking amulet ontdekt in het Zweedse Uppland, gedateerd tussen 300 en 700 v.Chr., en de antieke Steen van Stora Hammar uit Gottland die de epische reis van de Valkyries beschrijft.

Lyngvild heeft voor Highland Park in zijn eigen stijl de legende van de Valkyries – wraakengelen die op het slagveld de moedigste krijgers uitzoeken – geïnterpreteerd in een expressieve illustratie. Hoewel zichtbaar anders dan de traditionele zwart/zilveren Highland Park verpakking, behoudt dit speciale design de Viking invloeden van de distilleerderij met een gedurfde, hand getekende twist.

Het gedetailleerde metaalkleurige reliëfdruk verbeeldt de Valkyries als schilddragers van Odin die hun god een met mede gevulde hoorn aanbieden. De grotere illustratie toont een gevleugelde Valkyrie met gevlochten haar en een sieraad als ode aan Freya’s magische Brísingamen halsketting.

“Ik ben hartstochtelijk trots op mijn Viking herkomst en de connectie met de Orkney eilanden. Het is een eer om met Highland Park te werken aan de Viking Legend serie en een unieke kans om de traditionele Scandinavische mythes en legendes, zo belangrijk in de Viking cultuur, aan een nieuw publiek te introduceren”
– Designer Jim Lyngvild

“Het was een waar genoegen om in Orkney’s geschiedenis en cultuurgoed te duiken voor de Viking Legend serie, wat leidde tot de unieke samenwerking met bonafide 21e-eeuwse Viking Jim Lyngvild. Jim’s kennis van de Viking historie en levensstijl is ongeëvenaard.

De whisky, ontwikkeld door onze Master Whisky Maker Gordon Motion, versterkt de rokerige tonen door meer heideturf malt te gebruiken. Dit creëert een rijkere, vollere feno toon die wordt gebalanceerd door het zoetere, heide-achtige karakter van Orkney turf, maar is een kleine afwijking van onze kern 12 Year Old whisky.”
– Jason Craig, Higland Park Brand Director

Valkyrie is de eerste in de serie van drie Viking Legend edities

Proefnotities:
Geur: Intense geur van groene appels en rijpende citroenen
Palet: Een betoverende mix van oosterse kruiden, voornamelijk gedreven door Amerikaanse eikenhouten sherry- en bourbongerijpte vaten. Het smaakprofiel is romig vanille met pittige, zoete ingemaakte gember en lang door sluimerende rokerigheid met vleugjes drop.
Finish: Perfect gebalanceerd. De lange en trage finish levert golven van warme, aromatische rook en rijk rijp fruit.

Deze Limited Edition is beperkt verkrijgbaar bij WijnZinnig Gendt.

 

Naar het overzicht