"Life is too short to drink bad Drinks"

Hepburn's Choice Whisky

Vanaf nu weer nieuwe bottelingen bij ons verkrijgbaar.

- Hunter Laing, Hepburn's Choice, Auchroisk 2019 9Y

- Hunter Laing, Hepburn's Choice, Benrinnes 2019 10Y

- Hunter Laing, Hepburn's Choice, Ardmore 2019 10Y

- Hunter Laing, Hepburn's Choice, Mortlach 2019 10Y

- Hunter Laing, Hepburn's Choice, Inchgower 2018 10Y

- Hunter Laing, Hepburn's Choice, Inchfad 2018 13Y

 

Hunter Laing & Co Ltd is een familiebedrijf met een ongeëvenaarde stamboom als blenders en bottelaars van de beste Schotse whisky. Samen met zijn vader, en als een jonge man, begon oprichter Stewart H. Laing met het bottelen van whisky. Inmiddels zit hij meer dan 50 jaar in het vak. Eerst als blender, later ook als onafhankelijk bottelaar van enkele van Schotlands beste whisky's.

Hij begon zijn carrière bij Bruichladdich op Islay waar hij in korte tijd en op grondige wijze het vak leerde. Daarna vergezelde hij zijn vader in het exporteren totdat deze in 1982 overleed. Samen hadden ze de wereld over gereisd om overal de beste blend whisky's te verkopen. Vooral in Azie en Zuid Amerika waren ze actief. Meer en meer werden er vaten ingekocht bij distilleerderijen om vervolgens zelf te gaan blenden en bottelen. Inmiddels zijn de blends bijzaak en worden er vooral oudere en exclusiever whisky's gebotteld. Door het inzicht van Stewart werden er nog voor de sluiting van enkele grote distilleerderijen vele vaten ingekocht waardoor de toekomst van het bedrijf gegarandeerd lijkt.

Tegenwoordig zitten ook zoons Scott en Andrew in het bedrijf en worden er veel meer single cask bottelingen geproduceerd. Inmiddels is het bedrijf een gerespecteerde naam in de Schotse whisky industrie waarvan we de komende jaren nog veel kunnen verwachten.

Altijd uit een speciaal geselecteerd enkel vat wordt ons Hepburn's Choice- assortiment gebotteld op 46% alcohol en natuurlijk zonder kunstmatige kleur- of koelfiltratie.

Elke botteling is gekozen om de specifieke kenmerken van een van de whiskyproducerende regio's in Schotland of van een distilleerderij in het bijzonder te laten zien. Deze reeks is genoemd naar de grootvader van de overleden grootvader van de directeur, William Hepburn, die de wereld rondgereisde met zijn baan bij de diplomatieke dienst.

Met een goed inzicht in vele ambassadefuncties was de heer Hepburn een kenner van de whisky's van zijn vaderland: met dit in het achterhoofd geloven we dat deze bottelingen inderdaad "Hepburn's Choice" zouden zijn geweest.

 

Naar het overzicht