"Life is too short to drink bad Drinks"

Glengoyne Distillery nieuw in het schap

Omdat het er veilig was, buiten het bereik van de wet, begint George Connell in 1820 in het geheim te distilleren op Burnfoot Farm, de plek waar je vandaag de dag nog steeds de Glengoynedistilleerderij kunt vinden.

De verborgen waterval en zijn miniatuurglen maakten het voor George makkelijk om aan de aandacht van de “sterke arm” te ontsnappen. Hij was trouwens niet de eerste die er illegaal distilleerde, het is aannemelijk dat George de kunst van stillman van zijn grootvader leerde.

George besluit in 1833 binnen de wet te gaan werken en verkrijgt zijn licentie om te distilleren. In 1870 zorgt de bloeiende sherry-industrie voor een constante voorraad geïmporteerde sherryvaten. Het gebruik van de vaten voor de rijping van de whisky stijgt enorm en de smaak van de whisky wordt volkomen getransformeerd, het wordt zachter en complexer.

 

Wat begon als een manier om een paar shilling te besparen, is nu de duurste manier om whisky te laten rijpen en is een essentieel onderdeel van de smaak van Glengoyne. In 1907 verandert de naam van Glenguin of Burnfoot naar Glengoyne-distilleerderij. 2003 is het jaar dat het 100% onafhankelijke familiebedrijf Ian Macleod Distillers Ltd. Glengoyne koopt van de Edrington Group. Het is de start van een nieuw tijdperk, maar één die stevig geworteld is in de tradities van Glengoyne. In 2014 werd de oude gerstoven omgebouwd tot magazijn, met daarin een mooie plek voor de oude eikenhouten vaten.

Distillery manager Robbie Hughes wilde dit oude gebouw met zijn buitengewoon dikke muren, stenen vloer en pagodendak heel graag in gebruik nemen. Het is de ideale omgeving om een selectie van de beste vaten te laten rijpen. NATURE AT WORK Er zijn 14.500 planten (20 verschillende soorten) geplant op de omliggende landerijen.

Het resultaat: groene, schone landerijen vol met wilde bloemen. 100% van de elektriciteit bij Glengoyne is duurzaam, er zijn eigen wetlands en bijenkorven op het terrein. Waarom? Omdat Glengoyne de mooiste distilleerderij van Schotland is en dat willen ze zo houden.

WijnZinnig Gendt heeft de volgende soorten op voorraad staan:

  • Glengoyne 10 years old
  • Glengoyne 12 years old
  • Glengoyne 15 years old
  • Glengoyne Cask Strength
  • Glengoyne 10 years old 0.20l
  • Glengoyne 15 years old 0.20l
  • Glengoyne 18 years old 0.20l
  • Glengoyne 21 years old 0.20l

 

Naar het overzicht