"Life is too short to drink bad Drinks"

Galodoro Vinho Verde Portugal

Nieuw bij WijnZinnig Gendt: Galodoro Vinho Verde uit Portugal

Vinho Verde is de grootste DOC van Portugal en het gebied valt samen met het regionale wijngebied Vinho Regional Minho. De wijngaarden van Casa de Vila Verde zijn gelegen rond het zonovergoten, historische herenhuis op een eeuwenoud landgoed. Het geheel omvat bossen, prachtige tuinen en is beroemd om zijn mooie hortensia’s. De wijngaarden beslaan 42 hectaren en zijn beplant met lokale druiven die typisch zijn voor de regio en ook grotendeels in de vinho verde terecht komen. Doordat het klimaat relatief koel en vochtig is en het groeiseizoen lang, ontwikkelen de druiven intense aroma’s en kenmerken de wijnen zich door veel frisheid en mineraliteit. Ook het graniet in de bodem geeft de wijnen een mineralig karakter.

Deze heerlijke frisse witte wijn is afkomstig uit noordwesten van Portugal. Vinho Verde staat erom bekend knisperfrisse wijnen voort te brengen met meestal een heel subtiele toevoeging van koolzuur. Traditionele druivenrassen worden voor deze wijn gebruikt en dat zijn Loureiro, Arinto, Trajadura en Avesso. Om de frisheid in de wijn te behouden, worden de druiven vergist in RVS tanks en komt er absoluut geen houtrijping aan te pas. 

Moederbedrijf van Galodoro is het beroemde Casa Santos Lima uit Lissabon. Prachtige wijnen, eerlijke smaken en een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Serveer deze wijn bij een frisse salade, lichte kazen en bij schaal- en schelpdieren. Ook als dorstlesser op een zonnige middag kan deze wijn perfect gekozen worden!

Naar het overzicht