"Life is too short to drink bad Drinks"

Finca San Carlos Malbec

Finca San Carlos Malbec (organic)

De wijngaarden van Belhara Estate bevinden zich op grote hoogte in de prestigieuze Uco-vallei en Lujan de Cuyo van Mendoza.

Stephen Paul Huse, eigenaar en directeur van wijnbereiding, studeerde aan de Universiteit van Bordeaux en behaalde een diploma in de oenologie en een Master of Science in Winemaking & Viticulture. Hij werkte als wijnmaker bij gerenommeerde wijnhuizen zoals Chateau Margaux en Mouton Rothschild, in Napa Valley bij Harlan Estate en Merryvale Vineyards.

De biologische wijngaarden van Belhare Estate liggen op zandleem op een hoogte van 1400 m boven zeeniveau. De wijnstokken zijn 15 tot 20 jaar oud en groeien volgens het trellis-systeem. Het klimaat is extreem droog en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn aanzienlijk. De oogst gebeurt handmatig in kleine bakken van 12 kg. De alcoholische gisting en een langdurige maceratie op de schil wordt gedurende 25 dagen in betonnen tanks uitgevoerd om fijne tannines te extraheren en een weelderig en rond mondgevoel te geven. 30% van de wijn heeft 4 maanden gerijpt in Frans eiken, het andere deel op RVS. Daarna vindt de botteling plaats.  

Gemaakt van 100% Malbec.

Naar het overzicht